Ingrediente
Descriere
O prăjitură delicoasă, sănătoasă și care se combină perfect cu un ceai de plante!
Topping-ul îl alegeți după preferințele proprii (poate fi un oricare gem, ciocolată, citrice, etc.)
Etapele de gătit
pas 1. Mărunțesc în blender biscuiții, după care îi amestec cu unt la temperatura camerei. .
pas 2. Tapetez forma de copt cu amestecul primit anterior, inclusiv pe pereții vasului.
pas 3. Separ gălbenușurile de albușuri.
pas 4. Bat gălbenușul cu jumătate din cantitatea de zahăr.
pas 5. Adaug coaja de lămîie, vanilie, frișcă (sau smîntîna dulce).
pas 6. Bat pînă la spumă. Adaug amidonul și mixez.
pas 7. Se adaugă brînza. Se mixează foarte bine cu mixerul.
pas 8. Separat se mixează albușul cu puțină sare și restul zahărului.
pas 9. Amestec ușor cu lingura compoziția de brînză cu spuma de albuș și se toarnă în tavă peste biscuiți.
pas 10. Topping - am călit pe tigaie timp de 10 minute cuburile de gutuie, alături de nuci mărunțite în unt cu adaos de miere și scorțișoară.
pas 11. La cuptorul preîncălzit: 20 minute la 180 grade și alte 20 de minute la 150 grade. Dar depinde de cuptor. S-ar putea să se facă mai repede. După ce îl scoateți, îl lăsați să se răcească, adăugați toppingul și îl da-ți la frigider pentru 2-3 ore. Rece are un gust mai deosebit! N.B. Dacă observați că se rumenește prea repede compoziția în cuptor, puneți deasupra o hârtie de copt. Poftă bună!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Cornuri cu vișine
![Cornuri cu vișine](/pictures/content/2015_12/1584_small.jpg)
Cornurile după această rețetă se primesc foarte pufoase. Ele cresc văzând cu ochii.
mai mult...Braduţi de ciocolată
![Braduţi de ciocolată](/pictures/content/2015_12/2078_small.jpg)
Un desert extraordinar, de origine germană, pentru masa de Crăciun sau de Revelion, atît prin aspect, cît şi prin gust...
mai mult...Mere coapte
![Mere coapte](/pictures/content/2015_11/1234_small.jpg)
Un desert uşor, ce poate fi servit în orice moment al zilei si al anului, chiar și în post.
mai mult...
Foarte bine arata sectiunea!
Adăugat: 25.11.2015 18:58