Ingrediente
Descriere
Banița este o turtă tradițională bulgărească din aluat foietaj cu diverse umpluturi. Eu am preparat varianta simplificată de baniță, din lavaș.
Etapele de gătit
pas 1. Eu folosesc așa lavaș.
pas 2. Dovleacul se dă prin răzătoare. Ouăle se amestecă cu lapte și 3 linguri de zahăr pudră. Forma se unge cu ulei, se toarnă 3-4 linguri de amestec din ouă și lapte.
pas 3. Aranjăm o foaie de lavaș în forma de copt. O altă foaie se unge cu amestecul de ouă și lapte. Peste, haotic adăugăm dovleacul, presărăm puțin zahăr, ca să nu fie prea dulce. Apoi rulăm foia și o aranjăm în formă pe cerc.
pas 4. Repetăm aceeași procedură cu toate foile de lavaș. Ungem banița deasupra cu amestecul de ouă și lapte, adăugăm treptat cu pensula, astfel încât lavașul să îmbibe tot lichidul. Se coace timp de 30 min la 180 grade, apoi mărim temperatura până la 200 grade până se rumenește frumos. Lăsăm să se răcorească, presărăm cu zahăr pudră și putem savura.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Madeleine cu miere şi apă de flori de portoc...
Nişte prăjuturele devenite celebre datorită amintirilor lui Proust...
mai mult...Braduţi de ciocolată
Un desert extraordinar, de origine germană, pentru masa de Crăciun sau de Revelion, atît prin aspect, cît şi prin gust...
mai mult...Conuri de Revelion
Un deliciu pentru oaspeţii dragi în noaptea dintre ani...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.