Turtă dulce cu ghimbir

Turtă dulce cu ghimbir

Autor :

Ingrediente

Unt 100 g
Coriandru 1 lingurițe
Zahăr 100 g
Cuișoare 1 lingurițe
Miere de albini 250 g
Scorțișoară 1 lingurițe
Cacao praf 10 g
Ghimbir pisat 1 lingurițe
Ouă 1 buc.
Praf de copt 10 g
Făină de grâu 500 g
Sare 0.3 lingurițe

Descriere

În timp ce pregătesc acești biscuiți, casa se umple de o aromă plăcută, de iarnă.

Din cantitatea indicată de ingrediente o să obțineți 2 tăvi de biscuiți.

Etapele de gătit

pas 1. La foc mediu încălzim mierea, untul și zahărul amestecand periodic până când se dizolvă zahărul.

pas 2. În amestecul de unt şi miere adaugăm sare, cacao, condimentele şi amestecăm. Lăsăm să se răcească. Compoziţia călduţă o amestecăm cu ou . Făina amestecată cu praful de copt se adaugă treptat la amestecul de turtă dulce. Lăsăm aluatul timp de 3-4 ore să se odihnească.

pas 3. Cuptorul se încălzește la 200 de grade. După 3-4 ore frământăm aluatul pîna obţinem o compoziţie omogenă, apoi îl intindem pe hârtie de copt și decupăm figurine cu ajutorul formelor pentru turtă dulce.

pas 4. Dacă doriți sa obţineţi turte moi, atunci le coaceţi exact 12 minute, grosimea aluatului în acest caz ar trebui să fie de aproximativ 4 mm, în cazul în care doriţi să le folosiţi pentru decorarea bradului sau să le acoperiţi cu glazură, le coaceţi 14 minute, și grosimea aluatului 2 mm. Pentru a decora un brad de Crăciun Pentru glazura: 100 g de zahăr pudră 40 ml suc de lamaie, lapte sau apă Într-un castron, amestecăm lent zahărul pudră cu sucul de lamaie, ca glazur să nu fie prea lichidă. La 100g de pudră adăugăm aproximativ 2 linguri de lichid. Apropo, puteți amesteca yahărul pudră cu apă sau lapte - după preferinţă. Turnăm glazura în seringă de cofetărie sau o pungă de plastic, căreia-i tăiem colțul sau într-un cornet făcut din pergament la care la fel ii tăiem vîrful îngust. Glazurăm turta dulce după plac. De asemenea, puteți decora cu margele comestibile. Dacă doriți să atîrnaţi turtele pe pomul de Crăciun, înainte de coacere faceti-le cîte o găurică.

Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology