Ingrediente
Descriere
Vine iarna, iar legumele proaspete sunt mai puține! Respectiv, trebuie să le folosim la maxim pe cele ce le avem anul împrejur! Sfecla roșie e o legumă ce are vitamine și minerale atît de necesare nouă, dar nu o prea agreeaza toți, mai ales copiii (cel puțin ai mei nu o manâncă în altă formă decât în brioșe). De aceea va propun să camuflați sfecla în aceste minunate brioșe, cu o textura aerată și bune-bune!
Etapele de gătit
pas 1. Tocați sfecla și nucile cu robotul. Eu folosesc minitocătorul. (Îmi place că astfel tocată, sfecla nu lasă mult suc). În lipsa lor, folosiți o răzătoare mica, apoi scurgeți sucul în exces.
pas 2. Mixați bine ouăle cu zahărul (până se topește).
pas 3. Adaugați făina amestecată cu praful de copt, omogenizați. Apoi urmează uleiul, turnat în jet, mixând bine.
pas 4. Adaugați sfecla și nucile tocate, la fel și coaja de portocale. Amestecați deja cu o lingură.
pas 5. Turnați în formele de brioșe (eu folosesc și forme de hârtie pentru tava de metal). Dacă nu aveți, ungeti formele cu ulei. La cele de silicon nu e necesar sa fie unse. Presărați susan deasupra.
pas 6. Se dau în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 minute. Faceți testul scobitorii! Poftă mare sa aveți!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Învârtită cu măr

Demult mi-am dorit să prepar o învârtită, dar mă îngrijora lucrul anevoios cu aluatul foarte subțire și fin. Cu ...
mai mult...Șarlotă în Multicooker

Rețeta unei șarlote deosebit de delicioase cu mere, preparate în multicooker
mai mult...Chec cu stafide

Un chec cu stafide foarte ușor, aerat și aromat, perfect pentru a fi servit cu ceai. Este deosebi de delicios cât imediat d...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.