Ingrediente
Descriere
Vine iarna, iar legumele proaspete sunt mai puține! Respectiv, trebuie să le folosim la maxim pe cele ce le avem anul împrejur! Sfecla roșie e o legumă ce are vitamine și minerale atît de necesare nouă, dar nu o prea agreeaza toți, mai ales copiii (cel puțin ai mei nu o manâncă în altă formă decât în brioșe). De aceea va propun să camuflați sfecla în aceste minunate brioșe, cu o textura aerată și bune-bune!
Etapele de gătit
pas 1. Tocați sfecla și nucile cu robotul. Eu folosesc minitocătorul. (Îmi place că astfel tocată, sfecla nu lasă mult suc). În lipsa lor, folosiți o răzătoare mica, apoi scurgeți sucul în exces.
pas 2. Mixați bine ouăle cu zahărul (până se topește).
pas 3. Adaugați făina amestecată cu praful de copt, omogenizați. Apoi urmează uleiul, turnat în jet, mixând bine.
pas 4. Adaugați sfecla și nucile tocate, la fel și coaja de portocale. Amestecați deja cu o lingură.
pas 5. Turnați în formele de brioșe (eu folosesc și forme de hârtie pentru tava de metal). Dacă nu aveți, ungeti formele cu ulei. La cele de silicon nu e necesar sa fie unse. Presărați susan deasupra.
pas 6. Se dau în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 minute. Faceți testul scobitorii! Poftă mare sa aveți!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Clătite pe bază de lapte
Clătite clasice pe bază de lapte. Pot fi servite cu smântână, magiun sau miere. De asemenea, pot fi umplute cu br&acir...
mai mult...Tort de sărbătoare
Un tort care nu-l va lăsa indiferent pe nimeni, atît prin gust, cît şi prin aspect...Chiar dacă îţi ia un pic de...
mai mult...Tartă deschisă de mere
Ingredientele sunt indicate pentru formă de copt de 21 cm
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.