Ingrediente
Descriere
Un chec foarte simplu in preparare, delicios, puhav si deosebit, care ma duce mereu cu gandul in copilarie, pentru ca il gatea foarte des nana mea (ce-i drept fara lapte condensat, si cu chisleag, in loc de chefir)
Etapele de gătit
pas 1. Despartim galbenusurile de albusuri.
pas 2. In galbenusuri adaugam jumatate din cantitatea de zahar si turnam chefirul...
pas 3. ...incorporam si laptele condensat...
pas 4. ... si uleiul.
pas 5. Albusurile le batem cu jumatatea ramasa de zahar si le adaugam in compozitia obtinuta anterior.
pas 6. Incorporam praful de copt...
pas 7. ... si cafeaua...
pas 8. ...si adaugam miezul de nuca
pas 9. Asezam pe tava hartie de pergament si ungem cu ulei,decoram la dorinta cu fructe uscate sau proaspete si dam tava la cuptorul preincalzit la cca 170 grade pe cca 30-45 minut
pas 10. Cand scoatem checul de la cuptor il lasam in tava pana se raceste, acoperidu-l in acest rastimp cu un prosop sau folie de staniol
pas 11. Se serveste cu gem, dulceata sau lapte condensat si neaparat cu buna dispozitie!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Gogoşi cu gem (de post)

Am făcut această minunăţie împreună cu Teodor care a rămas încîntat de "procesul pregătirii", dar şi de gustul ...
mai mult...Clătite pe bază de lapte

Clătite clasice pe bază de lapte. Pot fi servite cu smântână, magiun sau miere. De asemenea, pot fi umplute cu br&acir...
mai mult...Brioşe cu morcov şi nuci

Cît n-ar părea de straniu, dar sunt nişte brioşe foarte delicioase şi sănătoase pe care le savurează cu plăcere de la mic la...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.