Ingrediente
Descriere
Nu sunt amator de brânză de vaci, dar fiind invitată odată la o nuntă moldovenească, m-am îndrăgostit de aceste blinele. Sunt atât de fine, încât se topesc în gură!
Blinele:
Lapte – 500 de ml.
Ouă – 3 buc.
Făină de grâu – 280 de gr.
Zahar – 2 linguri
Sare – jumătate de linguriță
Uei vegetal – 3 linguri
Umplutură:
Trei brânzele vanilate a câte 100 de gr.
Mac – 4 linguri
Lapte – mai puțin de jumătate de pahar
Pentru copt:
Unt – 20 de gr.
Frișcă – 200 de ml.
Etapele de gătit
pas 1. Pentru început preparăm clătitele, putem desigur să le cumpărăm, dar cele proprii sunt proprii.
pas 2. Preparăm umplutura. Înmuiem macul în lapte cald, lăsăm pentru 10 minute.
pas 3. Amestecăm brânza și macul. După mine, brânzica este sufiecient de dulce, însă puteți să mai adăugați zahar după gust.
pas 4. Fiecare clătită se taie în 4 bucăți pentru a obține triunghiuri, se adaugă o linguriță de umplutură și se înfășoară în formă de pliculeț
pas 5.
pas 6.
pas 7. S-au primit destul de multe, pentru două oale și încă puțin. Lingurița e în poză ca să estimați dimensiunile
pas 8. Oalele se ung cu unt.
pas 9. Aranjăm blinelele, eu am pus cam multe, nu am măsură
pas 10. Deasupra adăugăm puțin unt. Frișca o amestecăm cu două linguri de zahar-pudră, eu folosesc zahar-pudră vanilat. Turnăm câte 100 de ml în fiecare oală. Lăsăm oalele în cuptorul încălzit până la 180 de grade pentru 30 de minute. Se servesc cu smântână. Poftă mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Clătite "Siesta"
O variantă ucraineană de clătite.
mai mult...Pancakes
American Pancakes adorate de mulți.
mai mult...Orez cu lapte , coaja de lamaie si afine
Pentru un dejun savuros cu o aroma dulce de lamaie si fructe alegeti acest desert. Este preferatul piciului meu.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.