Ingrediente
Descriere
Gogoşi dietetice la cuptor
Etapele de gătit
pas 1. Pentru început, încălzeşte 180 ml lapte, apoi adaugă 50g zahăr pudră şi 20g unt amestecând încontinuu până acestea se topesc.
pas 2. Ia laptele de pe foc şi lasă-l să se răcească. Între timp, amestecă făina cu sarea și drojdia, apoi fă o adâncitură în mijlocul acestor ingrediente şi adaugă aici oul, laptele călduţ, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie.
pas 3. Frământă aluatul rezultat timp de 5 minute, până când devine elastic şi omogen. Acoperă-l cu un prosop şi lasă-l la dospit aproximativ o oră, timp în care îşi va dubla volumul.
pas 4. După scurgerea timpului, presară făină pe blatul de lucru şi tapetează cu hârtie de copt tava în care vei coace gogoşile.
pas 5. Întinde aluatul cu sucitorul, astfel încât să rezulte o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime.
pas 6. Pentru a decupa gogoşile din aluat, te poţi folosi fie de forme rotunde, fie de pahare. Decupează cercuri, pe care apoi aşază-le în tava de copt. Acoperă tava cu un prosop pentru ca aluatul să mai crească. Între timp încălzeşte cuptorul.
pas 7. După scurgerea timpului, unge gogoşile cu două linguri de lapte şi introdu-le în cuptor, la foc mediu, timp de 10 minute.
pas 8. Odată rumenite, scoate-le din cuptor şi unge-le cu unt topit, după care rostogoleşte-le prin zahăr pudră.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Tartă cu mere ”Țvetaeva”

Nici nu-mi mai amintesc când am gustat această tartă pentru prima dată. Destul de simplă în preparare, din produse acc...
mai mult...Tartă cu vișine

Un desert simplu de făcut și foarte gustos. Perfect pentru zilele răcoroase.
mai mult...Tarta cu visine

O tarta simpla in executie si foarte delicioasa. Pot fi folosite atat visine proaspete, cat si visine conservate in suc propriu.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.