Ingrediente
Descriere
Vă propun, o rețetă de gogoși pufoase și foarte gustoase cu brânză de vaci, de pe vremea bunicilor.
Bunica mereu ne aștepta cu aceste gogoși delicioase care le serveam cu miere, iar mai târziu mămica ne alinta cu acest desert la micul dejun.
Etapele de gătit
pas 1. Într-un bol amestecăm brânza, ouăle, zahărul și zahărul vanilat. Separat amestecăm făina împreună cu praful de copt și sarea.
pas 2. Treptat adaugăm amestecul de făină la cel de brînză. Auatul obținut trebuie să fie moale, uşor de modelat. Nu adaugati făină, dacă vi se pare că mai e nevoie pentru că nu veți obține gogoși pufoase.
pas 3. Modelăm cu mâinile date prin făină sau puțin umezite în apă gogoși mici, (nu uităm ca ele vor mai creste de la praf de copt).
pas 4. Punem ulei la încins într-o cratiță/ceaun şi se prăjesc gogoşile pe rând circa 3-4 minute pe fiecare parte, la foc moderat sub capac.
pas 5. Le scoatem pe șervețele de bucătărie ca să absorbă uleiul în exces.
pas 6. Servim atât calde cât și reci, presărate cu zahăr fin sau cu miere, ca la bunica (ce dor imi este). Spor la gătit!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Baclava turcească
Un deliciu pentru iubitorii de dulciuri orientale, mustoasă şi aromată
mai mult...Clătite "Siesta"
O variantă ucraineană de clătite.
mai mult...Turtă de griș
O turtă delicioasă pe bază de griș. Este perfectă la dejun sau chindii pentru copii, dar și seara la ceai.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.