Ingrediente
Descriere
Cu siguranță nu e necesar să fac o mare descriere la acest platou, toți iubesc și uneori duc dorul acestui fel de mâncare.
Aș putea spune că e ''cartea de vizită'' atunci când dorim să impresionăm la nivel culinar oaspeți care vin pentru prima data în Moldova.
Mămăligă, friptură, brânză de oi, smântână, scrobul sunt preferatele mele la fel ca zeama sau plăcintele!
Etapele de gătit
pas 1. Bucățile de carne spălate bine le tăiem cuburi potrivite și le călim într-o cratiță sau ceaun (cine are e o investiție bună, perfect și pentru mămăligă). Dacă folosim ceafă de porc, are puțina grăsime și nu este necesar ulei, iar dacă folosim muschi adăugăm 2 linguri de ulei cu puțină apă. Totuși este bine să avem și puțină grăsime printre acestea, căci va fi mai gustoasă friptura. Rumenim carnea, daca se va prinde de cratiță, puteți adăuga jumătate de păhar de apă (în cazul că nu are suficientă grăsime). Când s-a evaporat apa, adăugăm vinul și lăsăm 5-10 minute la foc mediu spre mic, totul sub capac.
pas 2. Adaugăm ceapa tocată și usturoiul zdrobit amestecând continuu, până se înmoaie.
pas 3. Condimentăm cu sare, piper proaspăt măcinat, frunze de dafin, (opțional boia dulce, în caz că vă place). Dacă preferați mai multă ''zeamă'' la friptură, mai adăugați puțină apă fiartă și gustați de sare și piper. Lăsați să fiarbă sub capac până carnea este pătrunsă bine, gustând ulterior.
pas 4. Serviți alături de mămăligă (pregătită din mălai, apă, sare, unt), smântână, brânză rasă și scrob.
pas 5. Să aveți poftă!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Pelmeni
O mâncare gustoasă și cunoscută în majoritatea țărilor, însă cu denumire diferită ca de exemplu colțunași cu car...
mai mult...Rață confit
Rață confit
mai mult...Chec de carne
Este nemaipomenit de gustos, aromat și e sănătos. Oaspeții mei au rămas profund încântați.
mai mult...
Foarte frumos! si la sigur foarte gustos. Spuneti-mi va rog cum ati facut mamaliguta, aveti forma speciala? multumesc.