Ingrediente
Descriere
Mirosul de paine calda din casa imi aduce mereu aminte de copilarie ,de casa parintilor si cea a bunicilor ...ador acele amintiri si aroma !!!
Etapele de gătit
pas 1. Pregatim maiaua - intr-un bol amestecam drojdia cu zaharul ,o lingura de faina si apa calduta (nu fierbinte ). Amestecam bine si lasam sa dospeasca la loc caldut pina se formeaza bule deasupra si isi dubleaza volumul.
pas 2. Intr-un bol mai mare cernem faina ,adaugam sarea dupa care se face o gaura la mijloc si treptat se adauga restul ingredientelor ,maiaua care a crescut, uleiul care se foloseste la framintare mai mult ,ungeti bolul si mainile si framintati bine aluatul cu multa dragoste si daruire pentru un rezultat frumos si gustos. Aluatul se framinta pina se incorporeaza bine si mainile vor fi curate . Se acopera cu o folie si se lasa sa creasca la loc caldut ,aproximativ o ora sau pina observati ca a crescut si s-a dublat frumos volumul.
pas 3. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul ,se aseaza pe masa curata presurata cu putina faina se scot bulele de aer . Impartrim aluatul in doua bucati ,dupa dorinta dati forma dorita painei .Eu am ales sa inpletesc . Aranjam in tava tapetata cu hairtie de copt sau unsa cu putin ulei ,se mai lasa 20 min sa creasca.
pas 4. Intre timp batem un ou cu putin lapte si ungem cu ajutorul unei pensule painea formata apoi presuram cu seminte de care aveti sau preferati (optional ,si fara sunt la fel de bune ). Se dau la cuptorul incalzitla 170C in jur de 30-40 min sau pina observati ca se vor rumeni frumos ,mai puteti face testul cu betisor-scobitoare daca e uscat si curat atunci sunt coapte . Se scot si se acopera cu un prosop curat .
pas 5. Painea coapta acasa e cea mai gustoasa cu siguranta ,deasemenea si mirosul bun care nu se simte atunci cind painea este procurata . Sa aveti pofta !
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Triunghiuri cu brânză
Știu că nu o sa descoper America cu această rețetă,dar pentru incepători ar putea fi o idee...
mai mult...Crenvurşti în aluat
O amintire gustoasă din anii de şcoală...
mai mult...Turte cu telemea
Când eram copii, deseori ne delecta mama și bunica cu aceste turte cu telemea, făcute pe tigaie. Am decis să mă "reînt...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.