Ingrediente
Descriere
O reţetă ce vă permite să schimbaţi gustul pâinii în dependenţă de tipul de seminţe folosit: de in, dovleac sau floarea-soarelui.
Cantitatea de făină poate varia un pic, în dependenţă de paharul folosit.
Etapele de gătit
pas 1. Am folosit făină ca în poză:
pas 2. Drojdiile, zahărul şi sarea se amestecă cu apa caldă, se acoperă cu un prosop şi se lasă la cald pentru 10 minute. Într-un vas se amestecă câte o lingură de seminţe(de in, dovleac şi floarea-soarelui). Cele de dovleac se mărunţesc un pic.
pas 3. Se amestecă toate tipurile de făină şi se cerne pentru a o îmbogăţi cu oxigen. În vasul cu maia se adaugă uleiul de măsline şi se omogenizează. Urmează seminţele. Se frământă bine. Se obţine un aluat elastic şi moale, care se lipeşte un pic de mâini.
pas 4. Când volumul aluatului se dublează, se pune în tava unsă cu ulei. Se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească la cald. Se coace în cuptorul preîncălzit.
pas 5. Se scoate din tavă şi se lasă să se răcorească pe un grătar.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Turte cu telemea
Când eram copii, deseori ne delecta mama și bunica cu aceste turte cu telemea, făcute pe tigaie. Am decis să mă "reînt...
mai mult...Crenvurşti în aluat
O amintire gustoasă din anii de şcoală...
mai mult...Tartă cu varză și ou
O tartă tomnatică, colorată și foarte apetisantă. Aluat: 120 gr.de unt, 200 gr. de făină, 2 linguri de apă rece, 1 ...
mai mult...
180 С,минут 40-50
Adăugat: 11.01.2016 20:19La ce temperatura se coace piinea? Cit timp?
Adăugat: 11.01.2016 16:03