Ingrediente
Descriere
Un blat care poate fi îmbrăcat în orice fel de cremă. Şi chiar dacă se face doar din 3 ingrediente, este blatul care place tuturor.
Etapele de gătit
pas 1. Se separă albuşurile de gălbenuş. Gălbenuşurile se bat cu 90g de zahăr până se obţine o cremă albuie şi se topeşte zahărul.
pas 2. Se bat albuşurile, începând cu viteza mică a mixerului şi crescând-o treptat, până îşi dublează volumul. Se adaugă 90g de zahăr şi se mai bate o spumă tare, pînă se topeşte zahărul. Ca să fiţi siguri că spuma e tare, întoarceţi vasul cu fundul în sus, nu trebuie să curgă!
pas 3. 1/3 din albuşuri se amestecă atent, cu mişcări de jos în sus, în spuma de gălbenuşuri. Se omogenizează. Nu exageraţi!
pas 4. Se adaugă în ploaie făina proaspăt cernută. Se omogenizează .
pas 5. Se adaugă compoziţia obţinută în spuma de albuşuri rămasă. Se omogenizează cu mişcări uşoare, de jos în sus.
pas 6. Se toarnă compoziţia într-o tavă (cu diametrul nu mai mare de 26 cm) tapetată cu hârtie de copt.
pas 7. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade 35 minute. Primele 15 minute nu deschideţi cuptorul! Faceţi testul cu scobitoarea. Se lasă să se răcorească vreo 10 minute aşa, apoi se răstoarnă pe un grătar. Poate fi îmbrăcat cu cremă după minim 8 ore. Se poate taia pe orizontală în două sau trei părţi. Este dulce şi pufos!
pas 8. Eu am folosit o cremă simplă din frişcă bătută cu zahăr. Am pus şi nectarine între straturi. Poftă mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Tartă deschisă de mere

Ingredientele sunt indicate pentru formă de copt de 21 cm
mai mult...Fursecuri Trandafiri cu brînză

Dacă pîna acum biscuiții mei favoriți erau cei cu smîntînă, acum sunt "trandafiri cu brînză"
mai mult...Tort din clătite "Cuşma lui Guguţă"...

O armonie perfectă de gusturi: smântână şi vişine. Clătitele le-am pregătit după această reţetă
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.