Tort de sărbătoare

Tort de sărbătoare

Autor :

Ingrediente

Ouă 7 buc.
Zahăr 250+150 g
Ulei 5 linguri
Cacao 3 linguri
Praf de copt 10 g
Făină de grâu 1,5 pahar
Frisca 35% 1 l
Zahar pudra vanilat 200 g
Gelatina 25 g
Miez de nuca 200 g
Zahăr pudră 2 linguri
Unt 120 g

Descriere

Un tort care nu-l va lăsa indiferent pe nimeni, atît prin gust, cît şi prin aspect...Chiar dacă îţi ia un pic de timp ca să-l faci, efortul se merită...

Etapele de gătit

pas 1. Pregătim blatul întîi (eu l-am copt seara şi aranjarea tortului a urmat a doua zi). Se separă albuşurile de gălbenuş. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul.

step1

pas 2. Se adaugă treptat galbenușurile, amestecate cu uleiul. Se omogenizează.

step2

pas 3. Separat se amestecă ingredientele uscate (făina proaspăt cernută, praful de copt şi cacao). Se încorporează apoi în amestecul lichid, se omogenizează.

step3

pas 4. Se toarnă amestecul în tava al cărei fund e acoperit cu hîrtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade 30 minute (faceţi testul cu scobitoarea). P.S. Ingredientele sînt pentru o tavă cu diametrul de 26 cm.Dacă aveţi tava mai mică, coaceţi două blaturi.

step4

pas 5. Blatul se lasă să se răcească minimum 8 ore. Se taie în două pe orizontală.

step5

pas 6. Cu ajutorul unei farfurii se taie primul cerc, începînd din exterior.

step6

pas 7. Urmează al doilea cerc,cu ajutorul unui bol mai mic. Apoi al treilea (eu am folosit un păhar).

step7

pas 8. Obţinem mai multe cercuri.

step8

pas 9. Tapetăm pereţii unei tăvi cu pereţii detaşabili cu folie alimentară. Apoi așezăm două cercuri după cum vedeţi în imagine.

step9

pas 10. Gelatina se pune la înmuiat în jumătate de păhar de apă fiartă rece pentru vreo 30 minute. Apoi se pune pe aburi pînă se dizolvă complet. Aveţi grijă să nu fiarbă căci îşi pierde proprietăţile de închegare. Frişca se bate spumă cu zahărul pudră vanilat. Se adaugă în jet gelatina răcorită (nu trebuie să fie fierbinte, dar nici foarte rece), amestecînd mereu pînă se omogenizează.

step10

pas 11. Revenim la tavă. Urmează acum o procedură ce trebuie făcută destul de repede,pînă se întăreşte crema. Spaţiile rămase libere se umplu cu cremă. Puteți folosi un cornet pentru patiserie ca sa turnati crema mai cu acuratețe. P.S. Dacă crema de frișcă v-a reusit si este destul de fermă, puteți să nu folosiți gelatina.

step11

pas 12. Spaţiile cremoase se acoperă cu alte cercuri mai mici, iar în spaţiile rămase libere (adică peste cercurile mari), se toarnă crema. Şi tot aşa pînă terminăm crema, dar şi cercurile. Se acoperă deasupra bine cu cremă şi se dă la rece pentru vreo 3 ore.

step12

pas 13. Pregătim griliajul. Miezul de nucă se mărunţeşte un pic cu cuţitul. Zahărul se caramelizează într-o tigaie, apoi se adaugă nuca. Se amestecă cu atenţie. Se răstoarnă pe o foaie de hîrtie de copt să se răcească. Apoi se mărunţeşte în minitocător.

step13

pas 14. Se scot apoi pereţii tăvii. Si folia alimentara. Untul la temperatura camerei se mixează bine cu vanilia şi zahărul pudră. Se îmbracă pereții tortului. Apoi se ornează cu griliaj. P:S.Violetă din poza principală e o floare vie din glastră, a cărei tulpiniţă am învelit-o în folie alimentară şi am pus-o pe tort înainte de a-l servi.

step14

pas 15. La tăiere arată aşa...Frumos! Şi gustos!

step15

pas 16. Şi încă o secţiune...pentru o poftă şi mai mare, care să vă trezească dorinţa de a-l pregăti...

step16
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Pandişpan clasic
Pandişpan clasic

Un blat care poate fi îmbrăcat în orice fel de cremă. Şi chiar dacă se face doar din 3 ingrediente, este blatul care p...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology