Ingrediente
Descriere
Zeama este preferata mea de când eram copil mic. Țin minte că sâmbătă era tradiție la noi, mămica făcea zeamă, cocea pâine si plăcinte în cuptor. Cu atâta nerăbdare așteptam ziua de sâmbătă să mâncam pâine caldă. Acum suntem împrăștiați fiecare pe la casa lui și pregătim ce am învățat acasă la mămica, pentru copilașii noștri (pe soț tot îl includ în lista copiilor :D)
Îmi cer scuze ca nu am postat poze la fiecare etapă, dar trebuia să lucrez operativ cît doarme prințul, că dacă se trezește vrea doar în brațe!
Etapele de gătit
pas 1. Într-o cratiță punem la fiert carnea de găină. Când a început a fierbe, schimbăm apa, spălam carnea și o punem din nou la fiert.
pas 2. În timp ce carnea fierbe la foc mediu, eu am făcut tăițeii din 2 ouă, puțină sare și făină (îmi cer scuze ,poate trebuie de scris gramajul la făină, dar eu fac totul la ochi) .
pas 3. Curățim legumele: cartofii, morcovul, ceapa și o rădăcină de țelină. Adăugăm la carne sare după gust, morcovul tăiat rondele, ceapa și rădăcina de țelină întreaga (noi nu o mincam, o adaug doar pentru gust). Peste vreo 15 minute adaug și cartofii.
pas 4. Cînd carnea și cartofii sunt gata, adaug tăițeii, pătrunjelul și scurg sucul de la o lămâie . Nu las tăițeii să fiarbă, închid focul și îi las sa se umfle vreo 10 minute după care putem să mâncam. Să aveți poftă!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Zeamă de casă
Fiecare moldoveancă trebuie să ştie să gătească o zeamă.
mai mult...Supă cremă de dovleac
O supă cremă de dovleac foarte delicioasă și usoară în preparare
mai mult...Tarator - supă rece bulgărească
Perfectă pentru zăpuşeala verii...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.