Ingrediente
Descriere
Nu voi descoperi America cu această rețetă, simplu o voi reîmprospăta în memoria amatorilor de brânză)
Pentru o formă de 24 cm vom avea nevoie de :
Pentru aluat: 120 gr. de unt, 200-250 gr. de făină, jumătate de pahar de zahar, 1 linguriță de praf de copt.
Pentru umplutură de brânză: 200 gr. de brânză de vaci cu 5% grăsimi, 400 gr. de brânză de vaci cu 18% grăsimi, 3 ouă, un pic mai puțin de jumătate de pahar de zahar, 3 pliculețe de zahar vanilat.
Etapele de gătit
pas 1. Brânza se amestecă cu zahar și ouă. Eu folosesc un blender pentru a obține o masă aproape omogenă.
pas 2. Untul rece se dă prin rozătoare, se amestecă cu zahar și făină cu praf de copt. Cu ajutorul furculiței fărâmițăm masa.
pas 3. Acoperim fundul formei de copt cu hârtie de pergament, iar peste ea punem 2/3 din untul fărâmițat.
pas 4. Adăugăm umplutura de brânză.
pas 5. Presărăm deasupra untul fărâmițat rămas.
pas 6. Lăsăm prăjitura în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 1 - 1.20 ore (în dependență de cuptor).
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Gogoși pufoase cu brânză
Vă propun, o rețetă de gogoși pufoase și foarte gustoase cu brânză de vaci, de pe vremea bunicilor. Bunica mereu ne aștep...
mai mult...Gogoşi cu lapte acru
Gogoşi pufoase , umplute cu mere...
mai mult...Conuri de Revelion
Un deliciu pentru oaspeţii dragi în noaptea dintre ani...
mai mult...









Nu există comentarii încă. Fii tu primul.