Ingrediente
Descriere
O reţetă ce vă permite să schimbaţi gustul pâinii în dependenţă de tipul de seminţe folosit: de in, dovleac sau floarea-soarelui.
Cantitatea de făină poate varia un pic, în dependenţă de paharul folosit.
Etapele de gătit
pas 1. Am folosit făină ca în poză:
pas 2. Drojdiile, zahărul şi sarea se amestecă cu apa caldă, se acoperă cu un prosop şi se lasă la cald pentru 10 minute. Într-un vas se amestecă câte o lingură de seminţe(de in, dovleac şi floarea-soarelui). Cele de dovleac se mărunţesc un pic.
pas 3. Se amestecă toate tipurile de făină şi se cerne pentru a o îmbogăţi cu oxigen. În vasul cu maia se adaugă uleiul de măsline şi se omogenizează. Urmează seminţele. Se frământă bine. Se obţine un aluat elastic şi moale, care se lipeşte un pic de mâini.
pas 4. Când volumul aluatului se dublează, se pune în tava unsă cu ulei. Se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească la cald. Se coace în cuptorul preîncălzit.
pas 5. Se scoate din tavă şi se lasă să se răcorească pe un grătar.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Rulada "Curcubeu"

O ruladă delicioasă cu gust de pizza,bună la dejun sau cină,dar si ca un aperitiv cînd vă vin oaspeti...
mai mult...Quiche cu pui si brocoli

Am gustat in Tucano si m-am indragostit pe loc. Desi nu-mi place brocoli, in aceasta tarta ingredientele sunt intr-o armonie perfe...
mai mult...Focaccia cu rozmarin

Imi place foarte mult sa coc piine de casa, dar cel mai mult imi place focaccia. Casa se umple cu o aroma deosebita in timp ce o...
mai mult...
180 С,минут 40-50
Adăugat: 11.01.2016 18:19La ce temperatura se coace piinea? Cit timp?
Adăugat: 11.01.2016 14:03