Șarlotă cu mere și nuci

Șarlotă cu mere și nuci

Ingrediente

Mere 4 buc.
Ouă 3 buc.
Zahăr 1 pahar
Praf de copt 1 buc.
Zahăr vanilat 1 buc.
Ulei 20 ml
Făină de grâu 1 pahar
Miez de nuca (maruntit) 300 g
Scorțișoară după gust
Zahăr pudră după gust

Descriere

O prăjitură delicioasă și sănătoasă în care merele și nucile îți alintă papilele gustative. Fii sigur, nu te vei opri doar la o felie.

Etapele de gătit

pas 1. Prăjim miezul de nuci într-o tigaie la foc mic pînă se usucă bine și începe a se rumeni. Apoi îl lăsăm să se răcească.

step1

pas 2. Pe un fundișor, cu un cuțit mare tăiem miezul de nuci mărunt de bucăți diferite ca mărime (nu e cazul să-l faceți pudră, bucățile sunt mai gustoase în prăjitură). Dacă ați uscat bine miezul, atunci coaja exterioară se ia ușor la frecare (opțional) înainte de a fi mărunțit.

step2

pas 3. La 4 mere de mărime medie le scot semințele, codițele și le tăiam cubulețe sau aleatoriu.

step3

pas 4. Ouăle și zahărul le batem bine cu mixerul pînă obținem o compoziție spumoasă, care a crescut în volum. Apoi adaugăm aici zahărul vanilat, praful de copt uleiul și făina, scorțișoara(opțional) și omogenizăm totul cu mixerl. Trebuie să obținem un aluat grosuț, însă evitați să-l faceți prea gros. El servește ca legătură între mere și nuci.

pas 5. Într-un vas încăpător punem merele tăiate, miezul de nuci tăiat și deasupra aluatul. Amestecăm bine ca să se încorporeze aluatul. Obținem o masă foarte densă, în care bază sunt merele și nucile. Nu vă speriați de textură, e diferită decît la alte prăjituri.

pas 6. Punem aluatul într-o tavă obișnuită pentru cuptor. Dăm la cuptor la 200gr pentru 30 min (verificați în funție de cuptor, la exterior trebuie să fie bine rumenită, iar dacă faceți testul cu scobitoarea trebuie să fie uscată). Cînd o scoateți de la cuptor presărați cu zahăr pudră și feliați. Poftă bună!

step6
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology