Ingrediente
Descriere
Super delicioși, aromați și sănătoși!
Etapele de gătit
pas 1. Susanul se prăjește pe o tigaie cu fundul gros, fără ulei, amestecând în permanență ca să nu se ardă, până devine auriu.
pas 2. Untul moale se mixează cu zahărul (eu am pus doar 200g de zahar și s-au primit foarte dulci).
pas 3. Urmează oul, esența de vanilie, sucul de lamâie (eu am pus de portocală). Dacă aveți 2 ouă mici, se adaugă câte unul, mixând permanent. Se adaugă făina amestecată cu sarea și praful de copt.
pas 4. La final se adaugă susanul. Eu am măcinat 2/3 din susan ca să mănince și copiii care "nu mănâncă" semințe întregi. Compoziția obținută se învelește în folie alimentară și se lasă la frigider pentru o oră.
pas 5. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu ajutorul a două lingurițe, modelați biluțe cât o nucă. Se așează la distantă una de alta, căci în timpul coacerii se aplatizează.
pas 6. Se coc în cuptorul preîncălzit la 180C timp de 7-8 minute la nivelul de mijloc, pâna devin aurii. Dacă aveți doar două nivele, lăsați 4-5 minute jos, apoi urcați tava la treapta de sus. Atenție! Se coc repede!
pas 7. Perfecți la ceai, cafea sau pur și simplu.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Șarlotă cu mere și nuci

O prăjitură delicioasă și sănătoasă în care merele și nucile îți alintă papilele gustative. Fii sigur, nu te vei opri ...
mai mult...Madeleine cu miere şi apă de flori de portoc...

Nişte prăjuturele devenite celebre datorită amintirilor lui Proust...
mai mult...Tarta cu gutuie

Este perfecta anotimpului in care ne aflam. Eu ador gutuile, asa ca nu ratez ocazia sa le folosesc in cit mai multe bucate. Tarta...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.