Ingrediente
Descriere
Super delicioși, aromați și sănătoși!
Etapele de gătit
pas 1. Susanul se prăjește pe o tigaie cu fundul gros, fără ulei, amestecând în permanență ca să nu se ardă, până devine auriu.
pas 2. Untul moale se mixează cu zahărul (eu am pus doar 200g de zahar și s-au primit foarte dulci).
pas 3. Urmează oul, esența de vanilie, sucul de lamâie (eu am pus de portocală). Dacă aveți 2 ouă mici, se adaugă câte unul, mixând permanent. Se adaugă făina amestecată cu sarea și praful de copt.
pas 4. La final se adaugă susanul. Eu am măcinat 2/3 din susan ca să mănince și copiii care "nu mănâncă" semințe întregi. Compoziția obținută se învelește în folie alimentară și se lasă la frigider pentru o oră.
pas 5. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu ajutorul a două lingurițe, modelați biluțe cât o nucă. Se așează la distantă una de alta, căci în timpul coacerii se aplatizează.
pas 6. Se coc în cuptorul preîncălzit la 180C timp de 7-8 minute la nivelul de mijloc, pâna devin aurii. Dacă aveți doar două nivele, lăsați 4-5 minute jos, apoi urcați tava la treapta de sus. Atenție! Se coc repede!
pas 7. Perfecți la ceai, cafea sau pur și simplu.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Fursecuri cu nuci
O reţetă pe care am vazut-o la Laura Laurenţiu. Fursecurile s-au dovedit atît de bune şi crocante încît le fac l...
mai mult...Checuri cu banane
Checuri delicioase la ceai cu gust de banane.
mai mult...Ruladă cu vişine
Scorţişoară şi vişine...armonie perfectă!
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.