Chec pufos cu vișine (de post)

Chec pufos cu vișine (de post)

Autor :

Ingrediente

Faina de grau 600 g
Apă rece 200 ml
Ulei 0.75 pahar
Zahăr 2 pahar
Cacao praf 1.5 linguri
Praf de copt 2 buc.
Bicarbonat de sodiu 1 lingurițe
Suc de Lamaie 1 lingurițe
Zahăr vanilat 1 buc.
Scorțișoară 1 lingurițe
Vișina 6 linguri

Descriere

Iata că au venit frigurile și din bucătăriile noastre mai des miroase a copturi. Acest chec pe lângă faptul că e super gustos, dar și econom, toate ingredientele mereu se găsesc în bucătăriile noastre.

Etapele de gătit

pas 1. Punem într-un bol mai încăpător apa, uleiul, zahărul și amestecăm până zahărul se topește.

pas 2. Adaugăm făina cernută, praful de copt, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu stins cu suc de lamâie (în caz că nu aveți lămâie puteti folosi oțet). Amestecăm bine ca să nu rămână cocoloașe.

pas 3. Aluatul primit îl repartizăm in două boluri. Într-un bol adăugăm cacao praf și omogenizăm (compoziția dată va fi mai consistentă).

pas 4. Tava în care vom coace checul o ungem cu ulei. Apoi turnăm un strat alb, un strat cu cacao, unul alb, unul cu cacao, apoi visina (eu am pus vișine din suflet, o adoră toată familia), apoi iarasi câte un strat de fiecare și punem tava în cuptor. Se coace între 30-40 min, în caz ca nu sunteți siguri, verificați cu o scobitoare (dacă va fi uscată, checul e copt).

pas 5. Prima dată am încercat rețeta dată, dar cu siguranță o voi repeta, deoarece e foarte gustos și fin. Vă doresc poftă bună!

step5
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

 • Diana
  0
  Profil
  1
  Aluatul sa primit foarte gros si nici nu puteam sal torn, doar sal intind cu minile. Si am copt vreo 1.10 ore, si nu 40 min cum se recomanda aici, caci era crud checul. Adăugat: 25.12.2015 18:46
  Răspuns

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
 • Danielle Cafe
 • mimi winery
 • Nivalli
 • Detox Delivery
 • Acasa la mama
 • Punct Technology