Cheesecake dietetic

Cheesecake dietetic

Autor :

Ingrediente

Biscuiti Savoiardi 80 g
Suc de mere și piersici 20-30 g
Iaurt 0% 140 ml
Cremă de brânză 0% 200 g
Apă 60 ml
Suc proaspăt de portocale 60 ml
Gelatina 15 g
Albuș de ou 2 buc.
Miere de albini 3 linguri
Brânză 0% 100 g

Descriere

Din când în când recurgem la zile dietetice, sau săptămâni dietetice, sau luni dietetice...))) soțul însă nu trăiește fără dulce, motiv din care am decis să gătesc ceva ușor și gustos și nu am greșit deloc – e foarte apetisant, iar în 100 gr. se conțin doar 95 calorii! minune, nu alta!)

Ingredientele sunt indicate pentru o formă de copt de 21 cm.

Etapele de gătit

pas 1. Biscuiții savoiardi se fărâmițează mărunt, eu folosesc un blender. După care îi punem într-un vas și adăugăm treptat suc de mere și piersici, trebuie să obținem o masă de consistență medie, nu prea udă, cum ar fi nisipul ud) Întindem bine masa obținută pe fundul formei de copt, eu mai adaug și cireșe uscate, preventiv ținute ceva timp în apă.

step1

pas 2. Toată brânza de vaci, iaurtul și mierea se amestecă. Cele 100 gr. de brânză granulată le-am folosit pentru a obține o textură mai apetisantă. Freshul de portocale, apa și gelatina se amestecă și se pun la foc mediu, nu se fierb, doar se încălzesc, amestecând în continuu pentru a evita formarea boțurilor, apoi se lasă să se răcească. Între timp batem albușurile, trebuie să obținem o spumă consistentă care nu se varsă din vas la răsturnarea lui. În acest scop folosim un mixer. Apoi introducem atent albușurile bătute în masa de brânză.

step2

pas 3. Trebuie să obținem așa o consistență.

step3

pas 4. Introducem albușurile în masa de brânză.

step4

pas 5. Îndată ce freshul cu gelatină s-a răcit, îl turnăm în masa obținută, după care turnăm totul peste baza de biscuiți și lăsăm la rece peste noapte. La mine a trăit 2 ore și am reușit deja să-l tăiem, dar mâine va ieși și mai bine) Să aveți poftă și o talie suplă!

Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology