Ingrediente
Descriere
Pancakes sunt clătitele tradiționale americane, au consistență pufoasă și o suprafață aurie uniformă. Se servesc la micul dejun alaturi de fructe proaspete, miere, gemuri, sos de ciocolată.
Etapele de gătit
pas 1. Amestecăm făina cu praful de copt, bicarbonatul și zahărul. Apoi dăm prin sită amestecul obținut. Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixăm foarte bine, iar gălbenușurile le mixăm (dar nu mult, cca 3 minute) cu un vârf de sare.
pas 2. Amestecăm laptele și uleiul și îl adăugăm la gălbenușuri. Adăugăm mixul de lapte și galbenușuri peste făină, amestecăm bine și adăugăm la sfârșit albușurile, amestecând de jos în sus cu grijă. Obținem un aluat mai dens, dar cu o consistență pufoasă (gen pandișpan).
pas 3. Încingem o tigaie teflonată și o ungem cu un cubuleț de unt după care ștergem cu un șervețel tot untul din tigaie. In acest fel, vom obține pancakes cu o suprafață aurie uniformă. Dacă rămâne untul în tigaie suprafața va arăta ca cea de clătite, adica cu pete maronii. Ungem tigaia cu unt o singură dată, la început, când ne apucăm de prăjit pancakes.
pas 4. În centrul tigăii încinse, adăugăm cu ajutorul unui polonic. El se va întinde de unul singur atât cât va fi nevoie (maxim 6-7 cm diametru). În momentul în care apar primele bule, iar suprafața își pierde luciul, întoarcem pancakes-ul pe cealaltă parte.
pas 5. Le prăjim în felul acesta pe toate. Eu le-am servit cu fructe de pădure (căpșuni, coacăze negre, vișine) presărate cu zahăr pudră. Poftă mare să aveți!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Chec cu nuci și mere
Un chec simplu și gustos pentru iubitorii de nuci.
mai mult...Trandafiri din foietaj şi mere
Un desert extraordinar, chiar și în post, gustos şi aspectuos.
mai mult...Bezele
Când eram eu mică, la magazine se vindeau mici bezele în formă de floricele) Ce-i drept, erau de diferite culori nu p...
mai mult...
Adaugi zaharul vanilat la faina. ☺️
Adăugat: 13.02.2016 22:56Si cu zaharul vanilat ce facem?
Adăugat: 13.01.2016 20:35