Colțunași leneși

Colțunași leneși

Autor :

Ingrediente

Brinza 9% 500 g
Ouă 2 buc.
Făină de grâu 200 g
Zahăr 4 linguri
Sare după gust

Descriere

Dacă e vorba de mine, iar eu nu sunt mare amator de brânză, apoi anume colțunașii leneși îi ador, spre deosebire de cei obișnuiți.

Etapele de gătit

pas 1. Cu excepția ingredientelor enumerate, vom avea nevoie de pâine fărâmițată. Așa că înainte de toate o vom găti pe ea. Pâinea (fără coarjă) o vom fărâmița cu mâinile și vom prăji fărâmiturile pe tigaie uscată, la foc mare. Este important să o amestecăm continuu ca să nu ardă. Vă sugerez să faceți o cantitate mai mare, pentru că se termină repede.

pas 2. Eu folosesc brânză de 9%, cu aia de 18% desigur va fi mai gustos, dar și calorii mai multe. Amestecăm bine brânza, ouăle, zaharul și sarea. Apoi adăugăm treptat făina. Masa obținuta nu trebuie să fie foarte lipicioasă.

pas 3. Din masa obținută formăm un cârnăcior, îl turtim un pic deasupra și îl tăiem bucățele, sau romburi, sau orice formă vă dorește sufletul.

step3

pas 4. Fierbem colțunașii în apă clocotindă cu puțină sare timp de 2-3 minute după ce se ridică la suprafață. Scoatem colțunașii, adăugăm unt, presărăm cu pâine fărâmițată și desigur adăugăm câteva linguri de smântână bună.

Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology