Ingrediente
Descriere
O amintire gustoasă din anii de şcoală...
Etapele de gătit
pas 1. Se dizolvă drojdiile în laptele călduţ, împreună cu zahărul şi sarea.
pas 2. Se lasă 15 minute.
pas 3. Drojdiile încep să crească.
pas 4. Se topeşte untul.
pas 5. Cînd untul se răcoreşte, se adaugă în vasul cu maia. Se cerne făina.
pas 6. Se frământă bine un aluat moale, dar care nu se lipeşte de mâini.
pas 7. Se lasă la călduţ pentru 1-1,5 ore.
pas 8. Se împarte în 8 biluţe şi se acoperă cu un prosop ca să nu se usuce.
pas 9. Se întinde aluatul în formă de baghetă subţire.
pas 10. Se turteşte uşor cu un făcăleţ.
pas 11. Se înfăşoară crenvurştele în aluat. Se aşează pe tava de copt, tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu amestec dintr-un gălbenuş de ou şi o lingură de lapte.
pas 12. Se coc 30 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Poftă mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Pateuri prăjite

Probabil pentru domnișoarele aflate la dietă aceasta nu e cea mai utilă recetă, însă uneori trebuie să ne răsfățăm. Dar bărb...
mai mult...Tartă cu varză și ou

O tartă tomnatică, colorată și foarte apetisantă. Aluat: 120 gr.de unt, 200 gr. de făină, 2 linguri de apă rece, 1 ...
mai mult...Pita cu oregano

Cine s-a odihnit în Grecia cunoaște aceste turte extrem de delicioase. Cele mai renumite sunt acele cu oregano, dar mai ...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.