Ingrediente
Descriere
O tartă tomnatică, colorată și foarte apetisantă.
Aluat:
- 120 gr.de unt,
- 200 gr. de făină,
- 2 linguri de apă rece,
- 1 ou,
- sare,
- 1 linguriță de praf de copt.
Umplutură:
- 300 gr. varză,
- 5 ciuperci,
- 6 ouă de prepeliță,
- mărar.
Sos:
- 100 ml.de frișcă,
- 3 ouă de găină,
- 50 gr. cașcaval cu cheag tare,
- 1 lingură de făină,
- sare,
- piper.
Etapele de gătit
pas 1. Amestecăm untul rece cu făină și praf de corp până obținem o masă fărâmicioasă, apoi adăugăm un ou, amestecăm minuțios, după care turnăm apa și pregătim aluatul. Trebuie să obținem o masă elastică. Până pregătim umplutura, înfășurăm aluatul în peliculă alimentară și îl lăsăm la rece.
pas 2. Tăiem varza, apoi ceapa în semicercuri. Punem la prăjit ceapa, după care adăugăm varza și înădușim până aceasta se face moale, aproximativ 20 de minute, paralel fierbem ciupercile și ouăle de prepeliță. În varză adăugăm mărar și lăsăm să se răcească.
pas 3. Încingem cuptorul până la 180 de grade. Forma de copt o tapetăm cu hârtie, întindem aluatul și îl aranjăm în forma de copt, formând margini. Înfigem aluatul cu furculița pentru a preveni ridicarea lui.
pas 4. Lăsăm aluatul pentru 12 minute în cuptor. Între timp pregătim sosul. Batem frișca cu ouă, adăugăm cașcaval ras, făină, sare, piper. Scoatem aluatul și începem să pregătim tarta. Aranjăm varza cu mărar și ceapă, apoi ciupercile, după care adăugăm sosul și aranjăm jumătăți de ouă de prepeliță.
pas 5. Lăsăm tarta în cuptor încins până la 180 de grade pe 30 de minute (sau 40 de minute în dependență de cuptor). Și iat-o frumoasa tartă!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Briose cu telemea
O gustare minunată într-o manieră inedită. De data aceasta sărate,nu dulci.
mai mult...Rulada "Curcubeu"
O ruladă delicioasă cu gust de pizza,bună la dejun sau cină,dar si ca un aperitiv cînd vă vin oaspeti...
mai mult...Focaccia cu rozmarin
Imi place foarte mult sa coc piine de casa, dar cel mai mult imi place focaccia. Casa se umple cu o aroma deosebita in timp ce o...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.