Ingrediente
Descriere
Pentru această dulceață am folosit pere Wiliams, sunt foarte dulci și aromate, la transportare însă își pierd din frumusețe. Ca să nu se strice, vă propun o rețetă simplă de dulceață delicioasă și cu o aromă îmbătătoare.
Etapele de gătit
pas 1. Se spală perele, se curăță de semințe și se taie cubulețe.
pas 2. Se amestecă cu zahărul, se lasă 5-10 minute sa dea puțin suc și se pune la fiert, de dorit într-un vas cu fundul lat și dublu. Cînd începe să fiarbă, se dă focul încet și se adaugă felii de lamîie.
pas 3. Se lasă la foc mic cîteva ore, amestecînd periodic, pînă se leagă bine. Puneți o picătură pe marginea farfuriei. Daca nu se scurge, e gata. Perele conțin multă pectină, de aceea se leagă foarte bine.
pas 4. Cînd e gata, se toarnă în borcane curate și uscate. Se sigilează. Se întoarce borcanul cu capacul în jos pentru 5 minute, apoi se depozitează în cămară în poziție normală. Dacă nu vreți să o pastrați pentru iarnă, o puneți în ce vas vă place și o savurați cu plăcere.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Ardei iuti pentru iarna
Ceva specific masculin...
mai mult...Varză murată la borcan
Obțineti varză murată în 5-6 zile după metoda/rețeta dată.
mai mult...Dulceata de Mere
Cu drag va prezint o reteta simpla si delicioasa de dulceata din mere, pe care intreaga familie o va savura cu placere!
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.