Ingrediente
Descriere
O mâncare tradițională delicioasă și o sursă excelentă de proteine, fibre și carbohidrați complecsi, cu multe beneficii pentru organism!
Etapele de gătit
pas 1. Se pune la fiert fasolea lăsată anterior la înmuiat în apa peste noapte, ca să fiarbă mai repede și să fie mai ușor de digerat.
pas 2. Când încep a fierbe fasolele schimbați 1-2 ori apa, înlocuind-o cu altă apă fierbinte. În ultima apă adăugați un morcov și o ceapă. Lăsați la foc mediu spre încet sa fiarbă până devine moale (aproximativ o oră).
pas 3. După ce fasolea s-a mai răcorit un pic scurgem apa și lăsăm un păhar rezervă. Pasăm cu blenderul și adăugăm din zeama păstrată ca să obținem textura dorită.
pas 4. Într-o tigaie călim ceapa tăiată fâșii, până devine moale și aurie.
pas 5. Adăugăm usturoiul strivit și mai călim un minut.
pas 6. Adaugăm piureul de fasole și sare după gust, amestecăm bine și lăsăm pe foc încă 5 minute.
pas 7. Decorăm cu praz tăiat rondele, măsline și poftă mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Chec pufos cu vișine (de post)
Iata că au venit frigurile și din bucătăriile noastre mai des miroase a copturi. Acest chec pe lângă faptul că e super gusto...
mai mult...Taitei cu Broccoli si Ciuperci
Un experiment care ma facusera sa raman foarte multumita de deliciul obtinut!
mai mult...Brioşe de post cu mere
În casa noastră, brioşele rămîn a fi cele mai apreciate pentru ceaiul de dimineaţă, dar şi pentru o gustare în t...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.