Fettuccini homemade

Fettuccini homemade

Ingrediente

Ouă 3 buc.
Făină de grâu 300 g
Sare 1/2 lingurițe
Ulei de măsline 3 lingurițe

Descriere

Pastele ca și alte bucate pregătite în condiții de casă sunt foarte gustoase si sănătoase deoarece știm exact ce ingrediente folosim la pregătirea acestora.

E o rețetă care poate fi folosită și pentru prepararea taiețeilor pentru zeamă.

Etapele de gătit

pas 1. Puneți făina într-un bol, faceți o adâncitură în mijloc și adăugăm ouale bătute cu sare si uleiul. Folosiți ouă proaspete și de țară dacă aveți posibilitate (pentru o culoare intensă). Dacă doriți puteți folosi doar gălbenușurile (așa se fac taiețeii). Uleiul ajuă ca aluatul sa fie mai fin.

pas 2. Incepeți să amestecați cu o furculiță încorporând treptat făina. Apoi cu ajutorul mâinii framântați pâna se încorporează toată făina și aluatul devine elastic (mai vârtos în comparație cu cel de pâine) și nu se mai lipește de mîină. Cantitatea de făină depinde de tipul acesteia și de mărimea ouălor, dacă va fi necesar adăugați.

pas 3. Aluatul obținut îl punem într-o pungă de plastic sau învelim într-o bucată de folie și-l lăsăm să se odihnească 30 min - 1 oră.

pas 4. Eu tai aluatul în două părți egale. Fiecare bucată o trec prin făină și întind cu ajutorul sucitorului o foaie cât pot de subțire și le las puțin să se usuce. Eu am folosit sucitorul de tăiat fettuccine, voi puteți folosi un cuțit foarte bine ascuțit.

pas 5. Folosiți în stare proaspătă sau uscați-i foarte bine pe o hârtie albă. După această rețetă puteți face și taieței pentru zeamă. Pot fi păstrați în pungi de hârtie, la loc răcoros și bine aerisit.

step5

pas 6. Sa aveți spor și răbdare, pentru că rezultatul se merită (eu am avut si un ajutor scump :) )!

step6
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Pizza
Pizza

Nu știți ce să pregătiți pentru cină? Pregătiți pizza! Umplutura e mereu diferită și adesea din ceea ce aveți în frigider...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology