Ingrediente
Descriere
O modalitate de a decora torturile, prăjiturile şi alte deserturi.
Etapele de gătit
pas 1. Pe o hîrtie de copt desenaţi fluturii care vă plac cu ajutorul unui creion simplu. Întoarceţi foaia invers (altfel în cazul în care folosiţi ciocolată albă, urmele creionului vor rămîne pe aripi) şi îndoiţi-o la mijloc (să coincidă cu mijlocul fluturaşului).
pas 2. Din altă hîrtie facem un cornet.
pas 3. Rupem ciocolata şi o punem într-un vas. Apoi vasul cu ciocolată îl punem în alt vas cu apă fierbinte. Sau o topim pe aburi.
pas 4. Amestecaţi bine pînă se omogenizează.
pas 5. Turnăm ciocolata în cornet.
pas 6. Îndoim capătul mai mare ca să nu curgă. Iar la capătul celălalt tăiem vîrful cu foarfeca (în dependenţă de căt de groase vreţi să fie ornamentele).
pas 7. Şi desenăm după contur.
pas 8. Apoi punem hîrtia cu fluturi într-o carte deschisă (în dependenţă de cît de tare vrem să fie desfăcute aripile) şi o dăm la rece pentru vreo 10-15 minute.
pas 9. Astfel putem face diverse ornamente.
pas 10. Cînd fluturaşii s-au întărit îi folosim unde avem nevoie. Se pot păstra într-o cutie ermetică la congelator.
pas 11. Şi fluturaşi albi. Spor la treabă!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Negresa (de post)
Un desert foarte bun pentru perioadele de post şi nu doar.
mai mult...Tartă cu mere ”Țvetaeva”
Nici nu-mi mai amintesc când am gustat această tartă pentru prima dată. Destul de simplă în preparare, din produse acc...
mai mult...Capsune in ciocolata
Un desert foarte simplu si usor de pregatint , insa de efect cu siguranta. E nevoie doar de o forma pentru gheata . Perfect ala...
mai mult...
Util. Adaug in favorite!!!
Adăugat: 28.11.2015 01:00