Ingrediente
Descriere
Imi place foarte mult sa coc piine de casa, dar cel mai mult imi place focaccia.
Casa se umple cu o aroma deosebita in timp ce o pregatesc.
Se potriveste de minunte cu supele de peste si cu fructele de mare.
Etapele de gătit
pas 1. Intr-un bol adaugam drojdia, zaharul,sarea si turnam apa calduta. Lasam in loc caldut pentru 15 min.
pas 2. Dupa 15 minute adaugam untul, se amestecă treptat incorporam faina. Se framanta un aluat moale si elastic. Acoperim cu folie sau cu un prosop si lasam intr-un loc cald sa creasca pentru o ora. Daca doriti ca aluatul sa creasca rapid, atunci puteți pune vasul cu aluatul intr-un bol mare cu apa, încalzita la 60 de grade.
pas 3. Hirtia de copt aranjata pe tava o ungem cu ulei de masline. Rasturnam aluatul peste ea si il intindem cu miinele. Acoperim aluatul cu un prosop si-l lasam 15 min .
pas 4. Cu degetele facem adincituri pe toata suprafata aluatului. Cu amestecul din 20 ml apa si 2 linguri de ulei de masline, ungem focaccia, presaram sare si rozmarin Coacem 20 min in cuptorul preincalzit la 220C.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Turte cu telemea
Când eram copii, deseori ne delecta mama și bunica cu aceste turte cu telemea, făcute pe tigaie. Am decis să mă "reînt...
mai mult...Pateuri cu ou și ceapă
Pateuri vaporoase, calde, aromate și gustoase pentru a fi servite la borș.
mai mult...Chifle ''Romanița''
Extraordinare, asta am observat pe fața piciului când servea cu mare poftă. Cu gust dulce și aromat, aceste chifle sunt f...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.