Ingrediente
Descriere
O modalitate excelentă de a decora un tort festiv.
Etapele de gătit
pas 1. Se pregătesc şabloanele pentru "petalele" fundiţei din plasticul unei mape pentru hîrtii. Eu am făcut 14. Şase mai late şi celelalte mai înguste.
pas 2. Se rupe ciocolata bucăţi şi se pune într-un vas la aburi.
pas 3. Amestecaţi continuu ca să se topească uniform şi să nu rămînă cocoloaşe.
pas 4. Ungeţi "petalele" de plastic cu ciocolată.
pas 5. Le lăsaţi vreo 2 minute să se întărească un pic ciocolata, doar atît cît să nu se scurgă, apoi îndoiţi ca în imagine şi o prindeţi cu un cleşte.
pas 6. Se pun la rece pentru vreo 5-10 minute pînă se întăresc.
pas 7. Cînd s-au răcit, dezlipiţi cu atenţie fîşiile din plastic. Şi pe un cerculeţ din ciocolată începem asamblarea, punînd cîte o picătură de ciocolată topită.
pas 8. Vă sugerez să ţineţi mîinile în apă rece înainte de a o aranja. De la caldura mîinilor puteţi avea surprize neplăcute. Şi într-o încăpere răcoroasă. Mult succes!
pas 9. Dintr-o parte arată astfel.
pas 10. Si încă una.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Capsune in ciocolata
![Capsune in ciocolata](/pictures/content/2015_11/401_small.jpg)
Un desert foarte simplu si usor de pregatint , insa de efect cu siguranta. E nevoie doar de o forma pentru gheata . Perfect ala...
mai mult...Lava Cake sau Vulcan de ciocolata
![Lava Cake sau Vulcan de ciocolata](/pictures/content/2015_11/541_small.jpg)
Acest fondant de ciocolata este cel mai delicios si ciocolatos desert savurat vreodata .E nemaipomenit alaturi de inghetata si fru...
mai mult...Chifle cu scorţişoară
![Chifle cu scorţişoară](/pictures/content/2015_11/1548_small.jpg)
Dacă ar avea şi cremă cred că nu s-ar deosebi de renumitele Cinnabon.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.