Ingrediente
Descriere
Gogoşile dietetice la cuptor sunt mult mai delicioase și seamană cu cele prăjite, numai că sunt mult mai bune, lejere si mai sănătoase.
Etapele de gătit
pas 1. Pentru început, se încălzeşte laptele, apoi se adaugă zahărul şi untul amestecând încontinuu până componentele se topesc.
pas 2. Se ia laptele de pe foc şi se lasă să se răcească. Între timp, se amestecă făina cu sarea și drojdia, apoi se face o adâncitură în mijlocul acestor ingrediente şi se adaugă aici oul, laptele călduţ şi esenţa de vanilie.
pas 3. Se frământă aluatul rezultat timp de 5 minute, până când devine omogen. Se acoperă cu un prosop şi se lasă la dospit aproximativ o oră, timp în care îşi va dubla volumul.
pas 4. După scurgerea timpului, se presară făină pe blatul de lucru şi se tapetează cu hârtie de copt tava în care coacem gogoşile.
pas 5. Se întinde aluatul cu sucitorul, astfel încât să rezulte o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime.
pas 6. Pentru a decupa gogoşile din aluat, se pot folosi fie de forme rotunde, fie de pahare. Se decupează cercuri, care apoi se aşează în tava de copt. Se acoperă tava cu un prosop pentru ca aluatul să mai crească. Între timp încălzeşte cuptorul.
pas 7. După scurgerea timpului, se ung gogoşile cu două linguri de lapte şi se introduc în cuptor, la foc mediu, timp de 10 minute.
pas 8. Pînă gogoșile se rumenesc, topim separat, ciocolata alba și neagra pe baie de aburi.
pas 9. Odată rumenite, se scot din cuptor şi se înmoaie în ciocolată. Se lasă să se scurgă, apoi se dau la frigider până se întăreşte ciocolata.
pas 10. Se servesc cu lapte cald. Pofta mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Checuri cu banane
Checuri delicioase la ceai cu gust de banane.
mai mult...Tartă cu zmeură
O nouă interpretare a tartei cu aluat răzuit deasupra.
mai mult...Învârtită cu mere și zmeură
Un desert natural, suculent, fraged, care se topește în gură!
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.