Ingrediente
Descriere
Budinca cu brânză dulce şi mac este o prajitură de casă delicioasă şi foarte aspectuoasă.
Etapele de gătit
pas 1. Grişul se amestecă în laptele rece. Se fierbe până la îndesire(cam 5 minute). Se răcoreşte( trebuie să se întărească). Gălbenuşurile se bat cu 80 g de zahăr şi 3 pachete de zahăr vanilat, apoi se amestecă cu brânza. Se mixează bine compoziţia. Se adaugă grişul rece şi se mixează din nou. Separat se bat spumă uşoară albuşurile cu 30 g de zahăr şi 2 pachete de zahăr vanilat. Se încorporează în compoziţia de brânză. Se omogenizează fără a exagera. Se toarnă în tava acoperită cu hârtie de copt jumătate din aluat, se presară bine cu mac şi se acoperă cu restul aluatului. Cu atenţie pentru a păstra stratul de mac fără a-l amesteca cu aluatul.
pas 2. Se coace o oră în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Când apar crăpături, iar mijlocul încă e moale şi tremură, e gata. În aluat se mai poate de adăugat stafide, coajă de lămâie sau fructe confiate. Poftă mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Chec cu lapte condensat şi vişine
![Chec cu lapte condensat şi vişine](/pictures/content/2015_12/2144_small.jpg)
Îmi place acest chec pentru simplitate, gust şi textură.
mai mult...Tort din clătite "Cuşma lui Guguţă"...
![Tort din clătite "Cuşma lui Guguţă"...](/pictures/content/2016_01/2234_small.jpg)
O armonie perfectă de gusturi: smântână şi vişine. Clătitele le-am pregătit după această reţetă
mai mult...Bezele
![Bezele](/pictures/content/2015_11/619_small.jpg)
Când eram eu mică, la magazine se vindeau mici bezele în formă de floricele) Ce-i drept, erau de diferite culori nu p...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.