Ingrediente
Descriere
O reţetă super gustoasă, care merita incercată datorită gustului delicios și aromei.
Ușor, rapid se pregătește și sănătos.
Etapele de gătit
pas 1. Pregătim toate ingredientele.
pas 2. Spălăm bine carnea de pui în apă rece și ștergem cu șervețele de bucătărie. Condimentăm cu sare și piper.
pas 3. La fel procedăm și cu hrișca, spălam in mai multe ape, îndepărtând impuritățile, dacă sunt. Punem hrișca într-un vas și turnăm peste ea apă clocotită (daca preferati hrisca mai umeda puteti adauga cu 200 ml mai multa apă). Regula zice totuși, că la o masură de hrișcă se pun două masuri de apă (ca și în cazul orezului). Recunosc că de cele mai multe ori gătesc la ochi și îmi reușește cel mai bine. Amestecăm și lăsăm 10 min.
pas 4. Ceapa tocată împreună cu morcovul tăiat rondele le călim într-o tigaie încinsă cu ulei.
pas 5. Într-o tavă termorezistentă tapetată cu unt amestecăm hrișca cu legumele, usturoiul, sare, piper (după gust), frunze de dafin și opțional busuioc uscat, boia dulce. Deasupra aranjăm carnea de pui.
pas 6. Acoperim tava cu folie de aluminiu și introducem în cuptorul preîncălzit la 200C pentru cca 45 min.
pas 7. Îndepărtăm folia și mai lăsăm la cuptor pentru 10 min sau până ce carnea se va rumeni frumos.
pas 8. Înainte de a fi servită, presărăm pătrunjel proaspăt tocat. Servim cu castraveți, varză, roșii murate sau o salată de crudități preferate. Poftă mare să aveți!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Batat (cartof dulce) cu pui
Am inceput sa fiu mai atenta la ceea ce mananc, si am exclus multe produse. Am descoperit recent o alternativa cartofilor - batat,...
mai mult...Hrişcă cu ciuperci (de post)
Vă propun o reţetă care nu ar trebui să lipsească din meniul nostru,dat fiind faptul că hrişca este "un sac cu vitamine" şi minera...
mai mult...Fasole bătută
O mâncare tradițională delicioasă și o sursă excelentă de proteine, fibre și carbohidrați complecsi, cu multe beneficii pent...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.