Ingrediente
Descriere
Nişte prăjituri delicioase pe care le puteţi pregăti împreună cu cei mici atît pentru colindători, cît şi pentru Moşu.
Etapele de gătit
pas 1. Se amestecă toate ingredientele cu excepţia făinii.
pas 2. Se adaugă şi făina. Se frămîntă un aluat nu prea vîrtos, dar care nu se lipeşte de mîini. Se acoperă cu folie alimentară şi se dă la rece pentru 30 minute.
pas 3. Se întinde o foaie de aluat cam de 0,7 mm grosime. Se decupează omuleţii.
pas 4. Se aşează în tava tapetată cu hîrtie de copt. Se pun ochi, gură nasturi din biluţe colorate de zahăr. P.S. Aici puteţi chema copiii în ajutor!
pas 5. Se coc vreo 12 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Atenţie! Se ard foarte repede! Să aveţi poftă mare, mulţi colindători şi Mosul să vă aducă daruri frumoase!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Baniță cu dovleac
Banița este o turtă tradițională bulgărească din aluat foietaj cu diverse umpluturi. Eu am preparat varianta simplificată de baniț...
mai mult...Cremă din lapte condensat
Vă propun o reţetă de cremă rapidă şi super delicioasă. Cu condiţia ca să savuraţi un astfel de tort în prima jumătate a zil...
mai mult...Tartă cu zmeură
O nouă interpretare a tartei cu aluat răzuit deasupra.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.