Ingrediente
Descriere
Ador dovleacul, asa ca îl folosesc din plin atunci când e sezonul. Cel mai mult îmi place să gatesc renumita supă-crem de dovleac sau plăcinte cu dovleac. Insa, de ceva timp încoace mă tenta ideea de orez cu dovleac. Iată ce mi-a ieșit.
Etapele de gătit
pas 1. Începem prin a taia cubulețe, ceapa și ceapa verde. Usturoiul îl pisăm. Punem pe foc o cratiță încăpătoare cu o lingură de ulei și lăsăm la călit vreo 2 min.
pas 2. Adăugăm gogoșarul roșu tăiat cubulețe. Lăsăm 2-5 min să se pătrundă.
pas 3. Urmează dovleacul, care la fel e tăiat cubulețe. Îl lăsăm să se călească un pic.
pas 4. Apoi adăugăm orezul spălat în prealabil. Adăugăm aici sarea, curry și rozmarin. Amestecăm toate ingredientele bine și lăsăm să se pătrundă un pic.
pas 5. Următorul pas e vinul și apa. Eu am pus o ceașcă de apă fiarta (aceeași cu care am pus orezul). Să nu uităm și de crenguța de cimbru proaspăt. Daca mai este nevoie de apă, adăugăm pe parcurs. Lăsăm să fiarbă la foc mic 20 min, până e gata orezul.
pas 6. Când e aproape gata orezul, adăugăm untul și parmezanul ras.
pas 7. Adaugăm și măslinele verzi. Mai lăsăm la foc mic încă 5 -7 min, până orezul e gătit bine. La final am decorat cu frunze de țelină. Poftă mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Coltunasi lenesi cu carne sau pelmeni lenesi
Pelmeni pentru lenesi
mai mult...Vinete Parmigiana
Rapid, gustos şi săţios! Dacă vă place combinaţia de vinete şi roşii, trebuie să încercaţi această reţetă.
mai mult...Orez cu ciuperci (de post)
Ca să diversificăm meniul zi de zi...o reţetă care merită a fi făcută mai des.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.