Ingrediente
Descriere
Mici, delicate şi cu un gust divin, cum doar bunica ştia să le facă!
Etapele de gătit
pas 1. Se toarnă apă caldă peste varză şi se lasă un pic, ca să lase din sare. Frunzele de viţă-de-vie se spală.
pas 2. Varza se desface în frunze, se taie partea tare.
pas 3. Se taie ceapă mărunt, morcovul se dă prin răzătoare. Se călesc până devin moi, se adaugă pasta de tomate. Se adaugă în vasul cu carnea tocată.
pas 4. ...
pas 5. Am folosit aşa tip de orez.
pas 6. Orezul se spală în câteva ape şi se adaugă la amestecul de carne şi legume călite, la fel ca şi verdeaţa tocată. Se pune sare şi piper.
pas 7. ...
pas 8. Rămăşiţele de varză şi verdeaţă se aşează la fundul oalei(ceaunului).
pas 9. Foaia de varză se rupe în trei.
pas 10. ...
pas 11. Se fac sarmalele strâns ca să nu se desfacă în timpul fierberii.
pas 12. Se formează apoi sarmalele cu frunze de viţă-de-vie.
pas 13. ...
pas 14. ...
pas 15. ...
pas 16. Se pun în oală una lângă alta, fără a lăsa mult spaţiu între ele.
pas 17. Se acoperă cu frunze de varză, se adaugă un morcov şi o ceapă.
pas 18. Se adaugă 1,5 linguri de pastă de tomate şi se toarnă apă. În timpul fierberii se gustă apa şi la necesitate se mai adaugă sare. Se pot fierbe în multicooker, setând "sarmale", 2 ore. La foc, se fierb 1,5 ore la foc iute, acoperind vasul cu capac doar parţial.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Friptură în ulcea
O friptură aromată direct din cuptor, iar împreună cu murăturile face o combinație nemaipomenită.
mai mult...Covrigei cu surpriză
O combinație dintre covrigi și pârjoale
mai mult...Broccoli si Fasole in Sos de Smantana
Stand intr-o zi la bucatarie, fiind in pana de idei si tot gandindu-ma "Ce prepar astazi?", am facut un experiment in urma caruia...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.