Pate vegetal

Pate vegetal

Autor :

Ingrediente

Fasole alba uscata 1 pahar
Ceapă 2 buc.
Morcov 2 buc.
Boia dulce (paprika) 1/3 lingurițe
Usturoi granulat 1/3 lingurițe
Sare după gust
Piper negru pisat după gust
Frunze de dafin 1 buc.
Ulei 2-3 linguri
Pătrunjel verde 20 g

Descriere

Pentru perioada postului şi nu numai vă propun o reţetă de pate vegetal de casă.

Etapele de gătit

pas 1. Fasolele se spală şi se lasă la înmuiat în apă rece (cel mai bine pentru o noapte). Se pun la fiert. Cînd dau un clocot se varsă apa şi se mai pun o dată la fiert pentru un clocot. Din nou se varsă apa. Se pun la fiert a treia oară deja pînă sînt gata, adăugîndu-le morcovul, o ceapă, frunze de dafin, puțină sare. Cînd sînt gata, apa se varsă. Se scoate ceapa şi frunza de dafin.

step1

pas 2. Ceapa rămasă se căleşte în ulei. Se pune împreună cu fasolea fiartă, morcovul şi usturoiul granulat în minitocător şi se păsează.

step2

pas 3. Se adaugă boia de ardei, piper negru (eu am pus alb) măcinat. Se potrivește de sare. Se amestecă bine.

step3

pas 4. Puteţi adăuga pătrunjel tocat sau ceapă verde. Eu prefer să-l pun chiar înainte de a servi pateul. Altfel, îl puneţi într-un vas cu capac şi-l daţi la frigider. Mai nou, am pus şi mărar uscat. Perfect cu o felie de pîine de cereale şi frunze de pătrunjel. Poftă mare!

step4
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology