Ingrediente
Descriere
Pentru perioada postului şi nu numai vă propun o reţetă de pate vegetal de casă.
Etapele de gătit
pas 1. Fasolele se spală şi se lasă la înmuiat în apă rece (cel mai bine pentru o noapte). Se pun la fiert. Cînd dau un clocot se varsă apa şi se mai pun o dată la fiert pentru un clocot. Din nou se varsă apa. Se pun la fiert a treia oară deja pînă sînt gata, adăugîndu-le morcovul, o ceapă, frunze de dafin, puțină sare. Cînd sînt gata, apa se varsă. Se scoate ceapa şi frunza de dafin.
pas 2. Ceapa rămasă se căleşte în ulei. Se pune împreună cu fasolea fiartă, morcovul şi usturoiul granulat în minitocător şi se păsează.
pas 3. Se adaugă boia de ardei, piper negru (eu am pus alb) măcinat. Se potrivește de sare. Se amestecă bine.
pas 4. Puteţi adăuga pătrunjel tocat sau ceapă verde. Eu prefer să-l pun chiar înainte de a servi pateul. Altfel, îl puneţi într-un vas cu capac şi-l daţi la frigider. Mai nou, am pus şi mărar uscat. Perfect cu o felie de pîine de cereale şi frunze de pătrunjel. Poftă mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Gustare bulgărească Shopska
Sau salată Shopska în oală. O gustare foarte apetisantă și picantă, deși e aperitiv, te saturi din el.
mai mult...Omletă cu legume la cuptor
Omletă cu legume
mai mult...Madeleine de omletă cu brânză
O rețetă pentru un dejun mai special, dar bună și pentru cei mai mici.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.