Ingrediente
Descriere
Pateuri Bombociki
Etapele de gătit
pas 1. În păharul de apă fierbinte am adăugat sarea, zaharul și uleiul, am amestecat bine si am adăugat la faină.
pas 2. Am framântat bine, eu am mai adaugat apă fierbinte, ca nu s-a încorporat bine toată făina. Cînd aluatul era format am lăsat sa se odihnească 30 minute.
pas 3. După expirarea timpului am tăiat bila de aluat în 2 jumătăți. Cu sucitorul am întins blaturile.
pas 4. Brânza de vaci (18% grasime) amestecăm cu busuiocul uscat și sare după gust. Tăiem roșiile rondele.
pas 5. Pe un blat punem câte o felie de roșie, distanța între ele trebuie sa fie de 3 cm, deasupra roșiilor adăugăm amestecul de brânză.
pas 6. Finisăm de umplut blatul și îl acoperim cu celălalt blat. Cu un păhar "taiem" pateurile, trebuie să alegem roșii care să corespundă cu forma păharului ca mai apoi să nu tai cu cuțitul forma.
pas 7. Pe o tigaie am turnat ulei de floarea soarelui și l-am încins bine. Am adăugat pateurile și le-am prajit pe ambele părți, apoi le-am scos pe ștergare de hârtie ca să absoarbă excesul de ulei.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Plăcinte

Cine nu a auzit de plăcinte? Sărate, dulci, prăjite pe tigaie, coapte în cuptor... O infinitate de variante. Astăzi pregătim...
mai mult...Rulada "Curcubeu"

O ruladă delicioasă cu gust de pizza,bună la dejun sau cină,dar si ca un aperitiv cînd vă vin oaspeti...
mai mult...Pita cu oregano

Cine s-a odihnit în Grecia cunoaște aceste turte extrem de delicioase. Cele mai renumite sunt acele cu oregano, dar mai ...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.