Pelmeni

Pelmeni

Ingrediente

Făină de grâu 500-600 g
Ouă 2-3 buc.
Apă 250 ml
Sare 1 lingurițe
Carne de pui 300 g
Carne de porc 250 g
Sare și piper după gust
Ceapă 1-2 buc.
Apa minerala 50 ml
Smîntînă 100-200 g
Unt 50 g
Otet de vin alb 20-30 ml
Ulei 1-2 linguri

Descriere

O mâncare gustoasă și cunoscută în majoritatea țărilor, însă cu denumire diferită ca de exemplu colțunași cu carne, ravioli, tortilini sau pelmeni .

Sunt super delicioși atunci când sunt pregatiți acasă, după preferință cu carne de pui, vită, porc sau mixt.

Când eram mai mici, duminica era o sărbătoare atunci când eram toți membrii acasă și pregăteam colțunași cu brînză sau aceast fel de mincare . Făceam o șezătoare și fiecare avea rolul său ca la o adevărată companie.

Ehhh...frumoase si delicioase amintiri !!!

Etapele de gătit

pas 1. Pregătim cu dragoste aluatul - într-un bol se pune făina, ouăle, linguriţă de sare şi se amestecă bine. În amestecul obținut se adaugă câte puţină apă calduță, framântând bine până obținem un aluat moale /elastic care să nu se lipească de mâini. Învelim aluatul cu peliculă alimentară sau un șervețel curat și îl lăsăm să se odihneasca vreo 20-30 minute.

pas 2. Cât timp aluatul se odihnește, pregătim umplutura . Umplutura asemănătoare ca pentru pârjoale, tocăm foarte bine carnea împreună cu ceapa într-un robot de bucătărie. Condimentăm cu sare, piper negru măcinat. Adăugăm un ou și apă minerală (ca în cazul pârjoalelor, pentru un gust delicios și suculent).

pas 3. Împărțim aluatul în bile egale, le adunăm.

pas 4. Pregătim un sau două platouri (în cazul când nu aveți ajutor la bucătărie) presărate cu făină, unde vom aranja pelmenile obținute și forma pentru pelmeni sau dacă nu aveți una, folosiți un păhar mai mic pentru a decupa cercuri.

pas 5. Fiecare bilă de aluat se întinde cu sucitorul o foaie subţire. În mijlocul fiecărui cerc de aluat se pune cu o linguriță din amestecul de carne. Deasupra se pune o altă foaie de aluat şi se apasă cu sucitorul până se taie marginile și cad pelmenile pe masă . Aşa se formează toate pelemenile din tot aluatul. Apoi le aranjăm pe platoul înfăinat.

pas 6. După cantitatea pe care o avem punem la fiert o cratiță cu apă în așa fel încât să aibă suficient loc să fiarbă (sau fierbeți în două reprize). Adăugăm sare, ulei și oțet pentru cei care preferă (opțional).

pas 7. Când începe să fiarbă apa, punem atent pelemeni. Când dau în clocot, dam flacăra la foc mic şi lăsăm 10 minute să fiarbă, amestecând atent şi periodic cu o lingură. Cu o strecurătoare scoatem colţunaşii din apă, lăsam să se scurgă bine. Peste colţunaşii scoşi din apă se pune unt topit (sau amestec de ulei cu ceapă prăjită așa ne plac mai mult colțunașii cu brânză), scuturăm bine ca să nu se lipească între ei. Se servesc calzi cu smîntînă, piper şi sare după gust.

pas 8. Servim pelmeni calzi cu smântână. Sunt foarte delicioși, iar dacă dispuneți de timp puteți pregăti acești pelmeni în cantitate mai mare, congelați și îi păstrați în pungi până aveți poftă sau nu aveți timp pentru a gati. Să aveți poftă și spor la pregătit!

Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology