Ingrediente
Descriere
O reteta traditionala de peste prajit, servit cu mujdei de usturoi si mamaliguta!
Etapele de gătit
pas 1. Curatim bine ,spalam pestele si il portionam. Il saram si-l lasam pentru 10 minute.
pas 2. Intr-o farfurie plata adaugam faina de malai.
pas 3. Intr-o tigaie bine incinsa adaugam uleiul.
pas 4. Trecem pestele prin faina de malai, pe o parte si cealalta ca sa fie acoperit foarte bine.
pas 5. Punem bucatile de peste in tigaie si lasam sa se prajeasca fara capac. Dupa cca 10 minute incercam sa-l intoarcem sa vedem cat s-a rumenit.
pas 6. Cand s-a rumenit pestele bine pe o parte, il intoarcem si pe cealalta si il gatim pana devine rumenit bine.
pas 7. Cand pestele este gata, il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca nitel pana pregatim mujdeiul de usturoi.
pas 8. Intr-o tigaie adaugam 8 linguri de apa plata, 1 lingura de ulei , putina sare si usturoiul bine zdrobit. Amestecam pana vedem ca da in clocot si stingem focul.
pas 9. Compozitia de mujdei o asezam peste peste.
pas 10. Pofta mare sa aveti!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Midii cu usturoi și pătrunjel
Cea mai simplă modalitate de a pregăti midiile.
mai mult...Pește cu lămâie la grătar
Pește aromat cu roșii cherry, o bunătate! Plus e o rețetă extrem de ușoară și rapidă.
mai mult...Sushi cu somon
Uşor de făcut şi accesibil tuturor!
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.