Ingrediente
Descriere
Cine s-a odihnit în Grecia cunoaște aceste turte extrem de delicioase.
Cele mai renumite sunt acele cu oregano, dar mai există și cu cașcaval asemănător cu parmesan-ul. Delicioase sunt și acele cu usturoi.
Se potrivesc perfect cu salata grecească și tzatziki.
Etapele de gătit
pas 1. Drojdiile, zaharul, sarea și o lingură de făină se amestecă cu apă caldă și se lasă la loc călduț pentru 15 minute.
pas 2. Peste 15 minute
pas 3. Se adaugă ulei de olive și făină.
pas 4. Se frământă un aluat moale, elastic.
pas 5. Ca de obicei se acoperă cu peliculă alimentară și vasul se amplasează într-un vas mai mare cu apă fierbinte ca să dospească mai rapid.
pas 6. Peste ceva timp
pas 7. Se împarte aluatul în globulețe și se lasă pentru 10 minute sub un prosop.
pas 8. Pentru a clarifica dimensiunile
pas 9. Întindem pitele.
pas 10. Nu întindeți toate pitele concomitent, căci se vor usca. În proces păstrați globulețe sub prosop. Străpungem pitele cu furculița și ungem cu ulei de olive.
pas 11. Prăjim pe tigaie uscată, la un foc mai mare decât mediu, aproximativ 1,5 minute.
pas 12. Întoarcem și prăjim încă 1 minut.
pas 13. Aranjăm pe un platou, ungem cu ulei de olive și presărăm cu oregano.
pas 14. Poftă mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Pâine cu seminţe
O reţetă ce vă permite să schimbaţi gustul pâinii în dependenţă de tipul de seminţe folosit: de in, dovleac sau floare...
mai mult...Brânzoaice sărate cu mărar
Am preluat ideea dintr-o rețetă de brânzoaice dulci și am adaptat-o preferințelor mele.
mai mult...Plăcinte
Cine nu a auzit de plăcinte? Sărate, dulci, prăjite pe tigaie, coapte în cuptor... O infinitate de variante. Astăzi pregătim...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.