Ingrediente
Descriere
O prăjitură excelentă pentru o şezătoare între prietene sau la un ceai cu cei dragi. Ingredientele sunt pentru o prăjitură cu dimensiunile de 18X18 cm.
Etapele de gătit
pas 1. 50 g ciocolată se rupe bucăţi mici. Se amestecă cu nucile mărunţite şi cu făina.
pas 2. Untul se freacă cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile.
pas 3. Se adaugă amestecul de făină, nuci şi ciocolată. Se omogenizează.
pas 4. Se adaugă dovleacul ras.
pas 5. Albuşurile se bat spumă.
pas 6. Spuma de albuşuri se încorporează în compoziţie cu mişcări uşoare de jos în sus.
pas 7. Se coace în tava tapetată cu hîrtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 35 minute. Se lasă să se răcească, apoi se taie.
pas 8. 100 g ciocolata se topeşte pe aburi, se adaugă untul şi se toarnă peste prăjitură. Se lasă să se răcească. E delicioasă şi caldă şi răcorită. Pofta mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Chifle ''Romanița''

Extraordinare, asta am observat pe fața piciului când servea cu mare poftă. Cu gust dulce și aromat, aceste chifle sunt f...
mai mult...Învârtită cu măr

Demult mi-am dorit să prepar o învârtită, dar mă îngrijora lucrul anevoios cu aluatul foarte subțire și fin. Cu ...
mai mult...Tort "Rafaello"

Bun de tot.! Ingredientele sunt pentru un pandișpan cu diametrul de 25 cm.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.