Ingrediente
Descriere
Rețeta unei șarlote deosebit de delicioase cu mere, preparate în multicooker
Etapele de gătit
pas 1. Spălăm merele.
pas 2. Le curățim de coajă și le tăiem bucățele.
pas 3. Câteva felii de mere păstrăm pentru decor. Le puteți aranja pe fundul multifierbătorului după preferințe.
pas 4. Separăm albușurile și gălbenușurile. Albușurile le batem cu 2 gr de sare, adăugând treptat zahăr. Inițial batem cu o viteză mică, mărind treptat viteza pentru a obține o spumă densă.
pas 5. Gălbenușurile le amestecăm cu zahăr de vanilie, făină cernută și praf de copt. Este necesar să amestecăm manual și cu mare atenție, deoarece gălbenușurile unite cu făina pot forma repede un aluat dens. Deci amestecăm ușor, nu batem nici într-un caz.
pas 6. Treptat introducem albușurile în gălbenușuri și amestecăm atent.
pas 7. Adăugăm merele.
pas 8. Preparăm în Multicooker 1 oră și 20 de minute în regim ”Coacere”. După trecerea timpului stingem multifierbătorul, dar lăsăm șarlota acolo până se răcește, cel puțin 20-30 de minute. În așa fel turta nu se va lăsa și își va păstra volumul, rămânând pufoasă. Poftă bună!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Chec cu stafide
![Chec cu stafide](/pictures/content/2016_03/2427_small.jpg)
Un chec cu stafide foarte ușor, aerat și aromat, perfect pentru a fi servit cu ceai. Este deosebi de delicios cât imediat d...
mai mult...Brioşe "Crizanteme"
![Brioşe "Crizanteme"](/pictures/content/2015_12/1718_small.jpg)
Nişte brioşe de efect, în special pentru a fi oferite cuiva în dar... Brioșele le-am pregătit după această rețetă
mai mult...Madeleine cu miere şi apă de flori de portoc...
![Madeleine cu miere şi apă de flori de portoc...](/pictures/content/2015_11/1538_small.jpg)
Nişte prăjuturele devenite celebre datorită amintirilor lui Proust...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.