Tarta cu visine

Tarta cu visine

Autor :

Ingrediente

Făină de grâu 300 g
Unt 210 g
Lamâie 1 buc.
Zahăr 200 g
Apă rece 100 g
Amidon 2 linguri
Vișine în suc propriu 1 kg
Nucșoară 1/4 linguri
Scorțișoară 1/4 linguri
Sare 1/2 linguri
Gălbenuș de ou 1 buc.

Descriere

O tarta simpla in executie si foarte delicioasa. Pot fi folosite atat visine proaspete, cat si visine conservate in suc propriu.

Etapele de gătit

pas 1. O jumatate din cantitatea de sare se amesteca cu faina si cu untul taiat cubulete...

step1

pas 2. ...se adauga apa rece...

step2

pas 3. ...si sucul dintr-o jumatate de lamaie...

step3

pas 4. Coca obtinuta o lasam la frigider pe cca 30 min...

step4

pas 5. Strecuram visinele (sau le scoatem samburii, daca sunt proaspete)...

step5

pas 6. Intr-un castron amestecam zaharul cu nuscoara, scortisoara si sarea ramasa...

step6

pas 7. ...turnam deasupra sucul de visine (sau putina apa, in cazul cand avem visine proaspete), amestecand bine, dam in clocot compozitia...

step7

pas 8. ...amestecam amidonul cu putina apa...

step8

pas 9. ...si il turnam peste sucul de visine, amestecand bine cca 1 minut la foc mic, pana compozitia nu isi schimba putin densitatea...

step9

pas 10. ...adaugam visinele, si lasam sa coaca inca cca 2 min, la foc mic... Amestecam cu grija sa nu strivim visinele!

step10

pas 11. Scoatem de pe foc, incorporam o lingura de unt si sucul de la a doua jumatate de lamaie, amestecam bine si lasam sa se raceasca definitiv...

step11

pas 12. Forma mea de copt are diametrul unei farfurii mari, de aceea, cand tai blatul, las rezerva laterala de cca 2-3 cm...

step12

pas 13. Asezam blatul taiat anterior in forma de copt, unsa si tapitata cu putina faina in prealabil, in asa fel, ca sa acopere si peretii...

step13

pas 14. Pe farfuria de dimensiunea tavii, aranjam fasiile ramase din aluat dupa cum se vede in imagine... Aici putem ornamenta dupa cum ne dicteaza poftele. Fie intindem un blat si cu ajutorul formelor mici pentru biscuiti facem diverse gauri, fie intindem fasii...improvizam!

step14

pas 15. ...turnam in tava compozitia racita de visine...

step15

pas 16. Farfuria cu fasiile de aluat, o rasturnam deasupra tavii de copt, astfel incat fasiile trec deasupra umpluturii fara mult efort...

step16

pas 17. ...ungem tarta deasupra cu un galbenus batut de ou, si o dam la cuptorul preincalzit pe cca 30-40 min , la cca 180-200 grade...

step17

pas 18. Scoatem tarta din cuptor si o lasam cca 1 ora sa se raceasca definitiv umplutura (ca sa nu curga la incizionare)...

step18

pas 19. Inainte de servire, presuram tarta cu zahar pudra si servim cu placere! Pofta buna!

step19
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Evgeniya
    271
    Profil
    1

    Добавила к себе в Избранное. Уверенна, что на вкус пирог просто шикарный. В моей семье обожают вишню, так что в скором времени попробуем этот пирог

    Adăugat: 26.11.2015 17:05
    Răspuns

Reţete similare

Bomboane Raffaello
Bomboane Raffaello

Top desert pentru gustul desăvârșit al compoziției de nucă de cocos, migdale sau alune! Deși sunt adevărate ''bombe...

mai mult...
Pandişpan clasic
Pandişpan clasic

Un blat care poate fi îmbrăcat în orice fel de cremă. Şi chiar dacă se face doar din 3 ingrediente, este blatul care p...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology