Ingrediente
Descriere
O tarta simpla in executie si foarte delicioasa. Pot fi folosite atat visine proaspete, cat si visine conservate in suc propriu.
Etapele de gătit
pas 1. O jumatate din cantitatea de sare se amesteca cu faina si cu untul taiat cubulete...
pas 2. ...se adauga apa rece...
pas 3. ...si sucul dintr-o jumatate de lamaie...
pas 4. Coca obtinuta o lasam la frigider pe cca 30 min...
pas 5. Strecuram visinele (sau le scoatem samburii, daca sunt proaspete)...
pas 6. Intr-un castron amestecam zaharul cu nuscoara, scortisoara si sarea ramasa...
pas 7. ...turnam deasupra sucul de visine (sau putina apa, in cazul cand avem visine proaspete), amestecand bine, dam in clocot compozitia...
pas 8. ...amestecam amidonul cu putina apa...
pas 9. ...si il turnam peste sucul de visine, amestecand bine cca 1 minut la foc mic, pana compozitia nu isi schimba putin densitatea...
pas 10. ...adaugam visinele, si lasam sa coaca inca cca 2 min, la foc mic... Amestecam cu grija sa nu strivim visinele!
pas 11. Scoatem de pe foc, incorporam o lingura de unt si sucul de la a doua jumatate de lamaie, amestecam bine si lasam sa se raceasca definitiv...
pas 12. Forma mea de copt are diametrul unei farfurii mari, de aceea, cand tai blatul, las rezerva laterala de cca 2-3 cm...
pas 13. Asezam blatul taiat anterior in forma de copt, unsa si tapitata cu putina faina in prealabil, in asa fel, ca sa acopere si peretii...
pas 14. Pe farfuria de dimensiunea tavii, aranjam fasiile ramase din aluat dupa cum se vede in imagine... Aici putem ornamenta dupa cum ne dicteaza poftele. Fie intindem un blat si cu ajutorul formelor mici pentru biscuiti facem diverse gauri, fie intindem fasii...improvizam!
pas 15. ...turnam in tava compozitia racita de visine...
pas 16. Farfuria cu fasiile de aluat, o rasturnam deasupra tavii de copt, astfel incat fasiile trec deasupra umpluturii fara mult efort...
pas 17. ...ungem tarta deasupra cu un galbenus batut de ou, si o dam la cuptorul preincalzit pe cca 30-40 min , la cca 180-200 grade...
pas 18. Scoatem tarta din cuptor si o lasam cca 1 ora sa se raceasca definitiv umplutura (ca sa nu curga la incizionare)...
pas 19. Inainte de servire, presuram tarta cu zahar pudra si servim cu placere! Pofta buna!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Brioşe de post cu mere
În casa noastră, brioşele rămîn a fi cele mai apreciate pentru ceaiul de dimineaţă, dar şi pentru o gustare în t...
mai mult...Bomboane Raffaello
Top desert pentru gustul desăvârșit al compoziției de nucă de cocos, migdale sau alune! Deși sunt adevărate ''bombe...
mai mult...Pandişpan clasic
Un blat care poate fi îmbrăcat în orice fel de cremă. Şi chiar dacă se face doar din 3 ingrediente, este blatul care p...
mai mult...
Добавила к себе в Избранное. Уверенна, что на вкус пирог просто шикарный. В моей семье обожают вишню, так что в скором времени попробуем этот пирог
Adăugat: 26.11.2015 17:05