Tort "Lapte de pasăre"

Tort "Lapte de pasăre"

Ingrediente

Ouă (бисквит) 2 buc.
Unt (суфле) 170 g
Făină de grâu (бисквит) 100 g
Albuș de ou ( суфле) 7 buc.
Zahăr 70 гр (бисквит) + 200 (суфле) g
Lapte condensat cutie (суфле) 250 ml
Sare de lămâie (суфле) 1/4 lingurițe

Descriere

Un tort foarte gustos.

Etapele de gătit

pas 1. Pandişpanul se coace în multicooker (se bat spumă ouăle cu zahărul, se adaugă atent făina şi se amestecă cu o spatulă de jos în sus. Se coace 45 minute).

pas 2. Pregătirea sufleului: Se mixează la viteză maximă 170 g de unt, până se albeşte, treptat se adaugă 250 g de lapte condensat la temperatura camerei, fără a opri mixerul. Gelatina se pune la înmuiat pentru vreo 10 minute. Se trece apoi în alt vas cu 125 g zahăr şi se pune la bain-marie, amestecând permanent până se dizolvă. Se lasă să se răcorească.

pas 3. Se bat spumă tare albuşurile reci. Se adaugă, mixând în continuare, 1/4 linguriţă de sare de lămâie şi, treptat, 125 g de zahăr+0,5 linguriţă de zahăr vanilat. Urmează, în jet, gelatina răcorită. Se micşorează viteza mixerului şi se adaugă câte o lingură din crema de unt, mixând până se omogenizează.

pas 4. Pandişpanul se taie în două, pe orizontal. O parte o punem într-o formă cu pereţii detaşabili(diametrul 21 cm) şi o acoperim cu sufleu, apoi cu cealaltă parte. Se pune la frigider pentru 1,5-2 ore. Se decorează după bunul plac. Cel din imagine e acoperit cu pastă de zahăr.

pas 5. Şi o secţiune: Poftă mare!

step5
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

 • Ludmila
  439
  Profil
  1

  Cita gelatina???

  Adăugat: 11.01.2016 19:50
  Răspuns

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
 • Danielle Cafe
 • mimi winery
 • Nivalli
 • Detox Delivery
 • Acasa la mama
 • Punct Technology