Ingrediente
Descriere
Aceşti biscuiţi sunt gustul copilăriei mele.
Etapele de gătit
pas 1. Pentru a pregăti aluatul, se amestecă brânza dulce, gălbenuşurile, zahărul, făina, zahărul vanilat şi praful de copt. Dacă e necesar, se mai adaugă puţină făină. Depinde de brânză. Aluatul trebuie să fie moale, dar să nu se lipească tare de mâini, ca să puteţi modela o bilă. Se înveleşte în folie alimentară şi se dă la frigider pentru o oră.
pas 2. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul pudră.
pas 3. Peste o oră, aluatul se întinde într-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime.
pas 4. Se acoperă cu spuma de albuşuri.
pas 5. Se rulează.
pas 6. Se taie cu atenţie, fără a apăsa prea tare, ca să nu curgă spuma, în felii de 2 cm lăţime. Se aranjează în tava acoperită cu hârtie de copt. Se coc 20 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Poftă mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Stollen cu brânză- COZONAC DE CASĂ NEMŢESC

E o variantă a cozonacului clasic nemţesc, cu umplutura de brânză. În varianta clasică, umplutura cozonacului, e din...
mai mult...Pandişpan clasic

Un blat care poate fi îmbrăcat în orice fel de cremă. Şi chiar dacă se face doar din 3 ingrediente, este blatul care p...
mai mult...Ruladă cu vişine

Scorţişoară şi vişine...armonie perfectă!
mai mult...
100gr de zahar
Adăugat: 18.02.2016 16:17Va rog sa indicati cat zahar se pune in aluat. Multumesc.
Adăugat: 18.02.2016 10:24