Turtă cu scorțișoară

Turtă cu scorțișoară

Autor :

Ingrediente

Lapte 120 ml
Drojdie uscata 1 buc.
Zahăr 6 linguri
Zahăr vanilat 1 buc.
Praf de sare 1 buc.
Unt 80 g
Ouă 2 buc.
Făină de grâu 430 g

Descriere

Nu pot să ocolesc copturile cu scorțișoară)

E o nostalgie pentru copilărie, când era o mini-brutărie în care coceau chifle incredibil de gustoase și aromate. Mereu atât de calde, mmm...

Pentru ”umplutură”:
Scorțișoară – 2 linguri,
Zahar – jumătate de pahar,
Unt – 60 de gr;

Pentru uns:
Oua-1,
Lapte - 20 de ml;

Pentru pastilă:
Frișcă – 3 linguri,
Iaurt – 2 linguri,
Zahar-pudră – 3 linguri

Etapele de gătit

pas 1. Drojdiile se amestecă cu o parte din zahar și sare, se toarnă deasupra lapte cald. Se pune într-un loc cald pentru 15 minute.

step1

pas 2. Peste ceva timp...

step2

pas 3. Ouăle se bat ușor.

step3

pas 4. La drojdii se adaugă restul zaharului, untului și ouăle.

step4

pas 5. Se adaugă făină.

step5

pas 6. Se frământă un aluat moale.

step6

pas 7. Se acoperă cu peliculă alimentară și se lasă într-un loc cald pentru o oră.

step7

pas 8. După o oră... Aluatul s-a primit foarte moale și ușor.

step8

pas 9. Untul se topește, zaharul se amestecă cu scorțișoară.

step9

pas 10. Din aluat se întinde un blat și se unge cu unt.

step10

pas 11. Se presară cu zahar și scorțișoară.

step11

pas 12. Deasupra se aranjează hârtie de pergament și se presează cu un citor.

step12

pas 13. Aluatul se taie în 5 fâșii.

step13

pas 14. Fâșiile se aranjează una peste alta.

step14

pas 15. Se taie în 5-6 bucăți.

step15

pas 16. Deja sunt frumoase

step16

pas 17. Forma se unge c untul rămas sau se tapetează cu hârtie de pergament.

step17

pas 18. Aranjați bucățelele de aluat.

step18

pas 19. Oul se bate cu o cantitate mică de lapte și se unge turta.

step19

pas 20. Se pune la cuptorul încălzit până la 180 de grade pentru 40 de minute.

step20

pas 21. Se acoperă cu un prosop pentru 10 minute.

step21

pas 22. Între timp preparăm pastilă. Frișca se amestecă cu iaurt și zahar vanilat, se bate ușor cu un mixer.

step22

pas 23. Se unge turta și se lasă să se răcească. Serviți cu plăcere!

step23
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Pandişpan clasic
Pandişpan clasic

Un blat care poate fi îmbrăcat în orice fel de cremă. Şi chiar dacă se face doar din 3 ingrediente, este blatul care p...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology