Ingrediente
Descriere
O turtă delicioasă pe bază de griș. Este perfectă la dejun sau chindii pentru copii, dar și seara la ceai.
Etapele de gătit
pas 1. Turnăm peste griș chefir , amestecăm și lăsăm să se înmoaie timp de o oră.
pas 2. După o oră batem ouăle cu zahărul până la majorarea volumului.
pas 3. Amestecul obținut îl adăugăm la griș cu chefir. Obținem o masă destul de lichidă.
pas 4. După preferință se pot adăuga fulgi de cocos, pentru amatori. La final adăugăm praf de copt sau sodă stinsă în oțet.
pas 5. Lăsăm în multifierbător pentru o oră. Cu 10-15 minute înainte să fie gata, adăugați chiar peste turtă 50 ml de lapte cald. Astfel turta va fi deosebit de fină. După ce e gata, lăsăm turta încă pentru 15 minute în forma de copt.
pas 6. Poftă bună!
pas 7. Se poate servi cu dulceață sau lapte condensat.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Panna Cotta!!!
Desert delicios!!!
mai mult...Chec pufos cu smântâna
Eu coceam și torturi, și mă chinuiam cu diferite tipuri de aluat, însă când venea vorba de checuri pentru mine era mer...
mai mult...Ouă benedict cu somon și sos homemade
O idee pentru un mic dejun rapid, sățios și foarte sănătos.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.