Ingrediente
Descriere
E un aluat perfect pentru modelarea biscuiţilor împreună cu copiii şi pentru a face surprize dulci celor dragi. Aluatul e de post, vegetarian.
Etapele de gătit
pas 1. Se varsă o lingură de zahăr într-un vas mic şi se pune la foc mediu. Cînd devine maroniu închis, se lasă un pic să se răcorească, apoi, cu atenţie, câte puţin, se toarnă peste el 1/2 pahar de apă, amestecând până se dizolvă complet.
pas 2. Se adaugă restul zahărului împreună cu amestecul de scorţişoară, ghimbir, nucşoară, coriandru, anason, piper negru sau oricare vă place. Le puteţi combina şi măcina după bunul plac.
pas 3. În compoziţia răcorită se toarnă mierea, se amestecă bine, apoi se adaugă bicarbonatul.
pas 4. Se adaugă uleiul, făina proaspăt cernută şi se frământă aluatul, până devine elastic şi nu se lipeşte de mâini. Opţional puteţi adăuga nuci tocate sau oricare alte seminţe vă plac.
pas 5. Se întinde o foaie din aluat, cam de 1 cm grosime şi se taie cu ajutorul formelor speciale.
pas 6. Se coc 8 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Nu maimult, căci devin tari. Se răcesc, apoi se acoperă cu glazură.
pas 7. Glazura se pregăteşte din: -0,5 pahar de zahăr, -1/4 pahar de apă, -2 linguri suc de lămâie. Se fierbe apa cu zahărul, la foc mic, cam 20 minute. Se adaugă sucul de lămâie. Se pune apoi vasul cu glazură într-un vas cu apă rece. Se amestecă glazura mereu, până va căpăta o nuanţă albă. Se acoperă biscuiţii cu glazură şi se decorează după bunul plac. Poftă mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Brioșe cu sfeclă roșie și nuci
Vine iarna, iar legumele proaspete sunt mai puține! Respectiv, trebuie să le folosim la maxim pe cele ce le avem anul împrej...
mai mult...Tartă cu zmeură
O nouă interpretare a tartei cu aluat răzuit deasupra.
mai mult...Prajituri foietaj cu vișine
Delicioase pentru un mic dejun perfect
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.