Ingrediente
Descriere
E un aluat perfect pentru modelarea biscuiţilor împreună cu copiii şi pentru a face surprize dulci celor dragi. Aluatul e de post, vegetarian.
Etapele de gătit
pas 1. Se varsă o lingură de zahăr într-un vas mic şi se pune la foc mediu. Cînd devine maroniu închis, se lasă un pic să se răcorească, apoi, cu atenţie, câte puţin, se toarnă peste el 1/2 pahar de apă, amestecând până se dizolvă complet.
pas 2. Se adaugă restul zahărului împreună cu amestecul de scorţişoară, ghimbir, nucşoară, coriandru, anason, piper negru sau oricare vă place. Le puteţi combina şi măcina după bunul plac.
pas 3. În compoziţia răcorită se toarnă mierea, se amestecă bine, apoi se adaugă bicarbonatul.
pas 4. Se adaugă uleiul, făina proaspăt cernută şi se frământă aluatul, până devine elastic şi nu se lipeşte de mâini. Opţional puteţi adăuga nuci tocate sau oricare alte seminţe vă plac.
pas 5. Se întinde o foaie din aluat, cam de 1 cm grosime şi se taie cu ajutorul formelor speciale.
pas 6. Se coc 8 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Nu maimult, căci devin tari. Se răcesc, apoi se acoperă cu glazură.
pas 7. Glazura se pregăteşte din: -0,5 pahar de zahăr, -1/4 pahar de apă, -2 linguri suc de lămâie. Se fierbe apa cu zahărul, la foc mic, cam 20 minute. Se adaugă sucul de lămâie. Se pune apoi vasul cu glazură într-un vas cu apă rece. Se amestecă glazura mereu, până va căpăta o nuanţă albă. Se acoperă biscuiţii cu glazură şi se decorează după bunul plac. Poftă mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Gogoși la cuptor

Gogoşile dietetice la cuptor sunt mult mai delicioase și seamană cu cele prăjite, numai că sunt mult mai bune, lejere si mai sănă...
mai mult...Briose cu cacao

Va prezint o reteta foarte gustoasa de briose cu cacao.
mai mult...Tarta cu gutuie

Este perfecta anotimpului in care ne aflam. Eu ador gutuile, asa ca nu ratez ocazia sa le folosesc in cit mai multe bucate. Tarta...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.